3 de juny de 2020 3/6/20

Manuel Blasco, campió autonòmic de caça amb podenc andalús

Manuel Blasco, campió autonòmic de caça amb podenc andalús - (foto 1)
  • Participarà en el campionat d'Espanya que se celebrarà a Almenara el 2 de novembre

L’almenarenc Manuel Blasco “Corbella” s'ha proclamat campió de la Comunitat Valenciana de caça amb podenc andalús, guiant al seu gos Roque en la prova celebrada a Monfort (Alacant). Amb aquest títol, Blasco ha aconseguit la seua classificació per al campionat d'Espanya de l'especialitat que se celebrarà precisament a Almenara el pròxim 2 de novembre. Serà la primera vegada que el nacional de caça amb podenc andalús se celebre en la Comunitat Valenciana, i en concret a Almenara.

Blasco suma aquest títol autonòmic a un ampli palmarés en el món de la caça amb gossos, ja que sent guia d'altres cans ha aconseguit diversos títols nacionals, així com trofeus en proves i campionats al llarg de tota Espanya.

En la prova de Monfort, on van véncer Manuel Blasco i el seu gos Roque, van participar 30 podencs amb els seus respectius guies, subdividits en grups de 6 cans, classificant-se els sis guanyadors per a la gran final. Així els jutges van valorar l'habilitat del podenc andalús per a buscar i trobar els conills, així com l'obediència al seu guia o fins i tot les seues actituds, postures o tàctiques per a buscar al conill entrant en la mala herba, per exemple. D'aquesta manera, Manuel Blasco, amb el seu podenc  andalús Roque, van aconseguir la millor puntuació i la victòria en l'autonòmic, classificant-se per al Campionat d'Espanya que se celebrarà a Almenara.

Pujar