22 de gener de 2021 22/1/21

L'institut y l'Ajuntament d'Almenara consciencien als joves contra la violència de gènere

L'institut y l'Ajuntament d'Almenara consciencien als joves contra la violència de gènere - (foto 1)
  • Comencen els actes del 25-N en la localitat amb la projecció de documentals

  • A més el diumenge hi haurà concert i recital poètic, el dilluns classe especial de zumba i durant la setmana es realitzaran mostres itinerants de sabates roges tintades recordant a les víctimes

MÉS FOTOS
L'institut y l'Ajuntament d'Almenara consciencien als joves contra la violència de gènere - (foto 2)
L'institut y l'Ajuntament d'Almenara consciencien als joves contra la violència de gènere - (foto 3)
L'institut y l'Ajuntament d'Almenara consciencien als joves contra la violència de gènere - (foto 4)
L'institut y l'Ajuntament d'Almenara consciencien als joves contra la violència de gènere - (foto 5)
L'institut y l'Ajuntament d'Almenara consciencien als joves contra la violència de gènere - (foto 6)

La conscienciació des de la joventut és una de les propostes per a combatre la violència de gènere, per això en una acció conjunta, l'Ajuntament d'Almenara i l'IES Almenara han iniciat hui una sèrie de projeccions de vídeos i documentals sobre la matèria dirigits a l'alumnat del centre per a obrir la reflexió, el debat i la conscienciació dels més joves. Tot això sota la supervisió i la participació de la coordinadora d'Igualtat del centre, així com de la psicòloga dels Serveis Socials d'Almenara. A més de la tasca de conscienciació, l'IES Almenara també participa notablement en els actes previstos i s'ha sumat a la campanya de recollida de sabates per a tintar-les de roig en memòria de les víctimes de la violència de gènere, que s'exposaran la setmana pròxima, en la qual continuaran les projeccions.

SABATES TINTADES DE ROIG

A més de la recollida de l'IES, en la localitat durant les últimes jornades també s'han recollit sabates per a realitzar una altra mostra de 51 parells tintats de roig, un per cadascuna de les dones assassinades enguany, sabates que es podran contemplar en diversos punts de la localitat durant la setmana vinent. D'aquesta manera es vol emular el projecte iniciat per Elina Chauvet contra la violència de gènere i feminicidi, realitzat a Mèxic pel qual va realitzar una mostra de sabates tintades de roig donats per dones recordant a les víctimes i desaparegudes. El color roig simbolitza la sang, però també el cor de l'esperança, segons va explicar Chauvet durant la primera iniciativa.

A més el diumenge 24 la cantautora local Eva Gómez i els seus alumnes del taller de veu que imparteix en el Centre FPA Paulo Freire realitzaran un concert. En finalitzar, les alumnes del taller de lectura faran un homenatge a les víctimes. Finalment, el dilluns 25 de novembre en la sala d'actes del Paulo Freire, sessió especial de zumba del FPA Paulo Freire amb Rebeca Gimeno al capdavant, titulada “Zumba…ni una menys”. El Centre FPA Paulo Freire també s'ha implicat notablement en la iniciativa. A més es col·locaran cartells reivindicatius en els edificis públics i es repartiran als comerços.

L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, ha assenyalat que s'ha preparat aquesta programació per a “visibilitzar la violència que pateixen les dones alhora que fer una tasca per a conscienciar a la nostra societat referent a aquesta xacra que patim”. Al mateix temps ha agraït la col·laboració de totes les persones, associacions i entitats implicades en les iniciatives proposades des de l'ajuntament, així com a l'IES Almenara i el Centre FPA Paulo Freire.

Pujar