24 de gener de 2020 24/1/20

L´IES Almenara i el CEIP Juan Carlos I superen el 80% d´èxit escolar

L´IES Almenara i el CEIP Juan Carlos I superen el 80% d´èxit escolar - (foto 1)
  • Tots els alumnes superen el selectiu i l'institut se situa entre els millors de Castelló

MÉS FOTOS
L´IES Almenara i el CEIP Juan Carlos I superen el 80% d´èxit escolar - (foto 2)

El curs escolar 2018-2019 ha brillat pels resultats i els èxits acadèmics aconseguits per l'alumnat tant de l'IES Almenara, com del CEIP Juan Carlos I, al que cal sumar el Centre FPA Paulo Freire i l’Escola Infantil Municipal de la localitat. Aquesta va ser una de les conclusions del Consell Escolar Municipal on es va acordar que els dies no lectius locals seran el 26 i 27 de setembre, així com el 18 i 20 de març.  Les classes començaran el 9 de setembre i conclouran el 19 de juny en el CEIP Juan Carlos I i el 17 del mateix mes en l'IES Almenara. A més també es va informar  que es mantindran les unitats actuals en el col·legi.

L'alcaldessa Estíbaliz Pérez ha destacat i valorat molt positivament que més del 80% de l'alumnat, tant del CEIP Juan Carlos I com de l'IES Almenara, ha acabat amb èxit el curs escolar, la qual cosa significa un gran nivell per al municipi. A més també cal destacar que els alumnes que van anar a les proves d'accés a la Universitat (antic selectiu) també les van superar i van convertir a l'IES Almenara en l'onzé centre de la província, amb una mitjana d'un 6,856, centre que està en huitena posició si únicament parlem de centres públics.

A més l'IES Almenara, on estudien xics i xiques d'Almenara, Xilxes i la Llosa, també ha volgut premiar als millors expedients del centre que han sigut: Pedro Lorente (1r ESO), Roser Fenollosa (2n ESO), Kenya Salvador (3r ESO), Laia Fenollosa (4t ESO), Andrea Siminea (1r Batxiller) i Víctor Viciach (2n Batxiller). Els premis extraordinaris de Batxiller han sigut per a Ismael Moreno, Sara Rodríguez i Carles Traver. Finalment, el millor expedient de tot l'alumnat ha sigut el de Víctor Viciach. Els premis es van entregar en l'acte de graduació del centre.

ACTIVITATS IES ALMENARA

Com és habitual, cada any l'IES Almenara realitza una campanya durant tot el curs en el centre, que enguany s'ha dedicat a la neteja i el medi ambient a través del lema del lema “IES Verd, IES Net”, campanya que va finalitzar amb una carrera pels carrers de la localitat i que va comptar activament amb la col·laboració de l'Ajuntament de Almenara. Des del centre es considera  “important que totes dues institucions treballen de forma conjunta en l'educació dels nostres joves”.

A més també cal destacar la gran labor realitzada pel grup de 26 alumnes de batxiller que, al costat de diversos professors, formen un equip de mediació que ha resolt de forma molt satisfactòria tots els conflictes sorgits al llarg de l'any entre els alumnes, fent especial èmfasi en el bullying.

A tot això cal sumar les classes diàries impartides, així com la nombrosa i variada oferta d'activitats extraescolars,  que han contribuït de forma molt positiva a l'objectiu últim de l'IES Almenara que no és un altre que “formar i educar als alumnes d'Almenara, Xilxes i la Llosa”.

L'alcaldessa d'Almenara i regidora delegada d'Educació, Estíbaliz Pérez, ha destacat i agraït la labor de tots els centres educatius existents tant en l'àmbit educatiu com el social, amb una gran implicació tant dels equips directius, professorat, personal no docent i alumnat.

ocultar
L´IES Almenara i el CEIP Juan Carlos I superen el 80% d´èxit escolar
Pujar