27 de novembre de 2020 27/11/20

L'Alcaldessa urgeix a costes l'execució dels projectes de defensa del litoral

L'Alcaldessa urgeix a costes l'execució dels projectes de defensa del litoral - (foto 1)

  L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, després de reunir-se aquest matí a Madrid amb la Directora General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, Raquel Orts ha destacat el "moderat optimisme, encara que amb els peus en el sòl" després de la trobada mantinguda "doncs tenim la necessitat i esperança que es complisca l'agilització dels tràmits per a la realització de les mesures previstes per a frenar la regressió del litoral perquè no podem perdre ni un minut més", obres que podrien començar en 2018, encara que no hi ha un calendari previst i tot açò supeditat a les qüestions tècniques i econòmiques. En la reunió també han participat l'alcaldessa de Borriana, així com els alcaldes de Nules, Moncofa i la Llosa i el primer tinent d'alcalde de Xilxes.

  Pérez ha destacat pel que fa a la situació general del litoral sud de la comarca que "ens han informat que s'està fent un pas més en la defensa del litoral amb els futurs plecs de condicions per a l'execució del pla previst inicialment en els punts prioritaris, encara que no hi ha compromís pressupostari, si s'ha informat de la voluntat de posar-ho tot en marxa".

  LA SITUACIÓ D'ALMENARA

  No obstant açò, la situació d'Almenara és diferent als altres municipis doncs la qüestió es troba d'una manera més avançada ja que els plecs i els estudis ja estan realitzats i de fet es troba el projecte d'esculleres per al litoral de la localitat en la fase de l'estudi d'al·legacions. Pérez en aquest cas ha demandat "celeritat perquè entre unes coses i unes altres ja portem un any en aquest procés, que és el previ del ja conegut estudi d'impacte ambiental que encara no és clar si serà pel mètode abreujat o per l'ordinari".

  Per tot açò, l'alcaldessa ha demandat la màxima celeritat en el procés perquè "com hem comprovat, en el nostre cas, no solament està el problema del turisme, sinó també el de les infraestructures i habitatges com s'ha vist molt recentment amb els temporals i els enormes danys en el passeig que s'han hagut de reparar d'urgència constant moltíssims diners". En aquest sentit tot apunta, "segons ens han comentat però amb molta cautela, que si tot va bé, al llarg de 2018 podien començar les primeres actuacions" però "no tenim un calendari d'actuacions previst". Pérez ha comunicat a la responsable de Costes que "la situació cada dia és més complicada i que és urgent ja el projecte", encara que des del Govern s'ha assenyalat que no van a deixar d'invertir".

  MÉS INFORMACIÓ

  D'altra banda, els alcaldes i alcaldesses també han criticat al Ministeri la falta d'informació i comunicació sobre com va el procés i les actuacions a realitzar doncs "volem estar pendents i comptar amb més informació atès que és una qüestió que ens afecta a tots". Pel que "volem saber de primera mà com va tot el procés i en quin punt està a cada moment". De fet la intenció és sol·licitar periòdicament reunions per a conèixer el procés i tornar cada vegada que siga necessari a Madrid.

   

  Pujar