elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La justícia desestima la denúncia per assetjament de l'exsecretària d'Almenara i la condemna en costes

La justícia desestima la denúncia per assetjament de l'exsecretària d'Almenara i la condemna en costes
  • La jutgessa entén que no s'ha produït en cap moment assetge moral i laboral cap a la demandant, avalant la resolució inicial de l'ajuntament

El jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Castelló de la Plana ha desestimat el recurs contenciós administratiu per a la protecció dels drets de les persones interposat per l'anterior secretària del consistori, Paloma Sanz, contra l'Ajuntament d'Almenara, la seua alcaldessa, Estíbaliz Pérez, diversos treballadors i treballadores del consistori i l'anterior advocat d'aquest. La jutgessa també condemna en costes a la demandant i cap recurs d'apel·lació a aquesta.

Aquest recurs va ser presentat després de desestimar la Junta de Govern de l'Ajuntament d'Almenara una reclamació davant el mateix consistori per part de l'exsecretària per un suposat assetjament moral o laboral, reclamant una indemnització de 400.000 euros.

Des del consistori es va entendre què tal assetjament no existia, qüestió que ha confirmat la jutgessa en la sentència recentment donada a conéixer argumentant que “(…) no cal apreciar l'existència d'assetjament psicològic o assetjament laboral puix que no concurrència els requisits necessaris jurisprudencialment establits. Concretament, no s'aprecien actes de violència física i tampoc psicològica sobre la demandant (…)”. A més, la jutgessa també destaca en la sentència que no s'ha acreditat “(…) vulneració de cap dret fonamental (…)”.

L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, ha assenyalat que la sentència reafirma que “mai hi ha hagut assetjament moral ni laboral, com no podia ser d'una altra manera” pel que “una vegada més la Justícia ens torna a donar la raó”. L'alcaldessa ha manifestat la seua “alegria per aquesta sentència, especialment pels treballadors i treballadores de l'Ajuntament d'Almenara que van ser demandats i que no es mereixien aquesta situació, ni l'infern que vam viure tant ells i elles com jo en aquells moments i pels casos judicials, que al final sempre hem guanyat”.

Des de l'Ajuntament d'Almenara no es descarta emprendre accions legals contra la demandant. Aquesta sentència desestimatòria i condemnatòria en costes se suma a les múltiples resolucions judicials anteriors favorables a l'Ajuntament d'Almenara.

Pujar