28 de febrer de 2020 28/2/20

José Martí es posa en contacte amb l'alcaldessa d'Almenara i l'alcalde de Moncofa per a interessar-se pels efectes del temporal

  • Tots dos edils posen de manifest que l'afectació a les platges haguera sigut molt de menor si s'hagueren executat els projectes pendents de protecció de la costa

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha telefonat a l'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, i a l'alcalde de Moncofa, Wenceslao Alós, per a interessar-se per les conseqüències que ha tingut el temporal en aquests municipis. Tots dos regidors han coincidit en destacar que ha sigut l'onatge més fort dels últims anys. Els dos han agraït la preocupació del president.

Estíbaliz Pérez ha lamentat que una vegada més el temporal haja deixat al municipi sense platja i sense passeig marítim i ha expressat el seu convenciment que l'efecte destructor de les ones haguera sigut molt de menor si el litoral d'Almenara disposara de les esculleres i de la protecció que els veïns porten anys reivindicant. En descriure el que ha ocorregut, ha assenyalat que “no queda platja, el temporal ha rebentat el passeig i part del passeig de fusta”.

L'alcaldessa ha comentat que aprofitarà la seua estada en FITUR per a celebrar una reunió amb el subdirector general de Costas, Ángel Muñoz, per a tornar a plantejar la urgència de les actuacions pendents. Serà una trobada que se celebrarà el dimecres a les 12 del mitjà i que havia programat amb anterioritat a l'últim temporal.

Pel que respecta a Moncofa, el seu alcalde, Wenceslao Alós, que també ha lamentat la falta de protecció existent en la costa, ha transmés a José Martí que la zona sud ha quedat molt afectada perquè l'aigua ha sobrepassat la platja i ha arribat als carrers. Per aquesta raó, ha anunciat que sol·licitarà l'actuació dels bombers perquè treure agua siga més ràpid i eficaç.

La Finestra de la Diputació de Castelló

La Finestra de la Diputació de CastellóEntrar en el especial
Pujar