6 de juliol de 2020 6/7/20

Instal·len les aules prefabricades prèvies a l'inici de noves obres en el CEIP Juan Carlos I

Instal·len les aules prefabricades prèvies a l'inici de noves obres en el CEIP Juan Carlos I - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Instal·len les aules prefabricades prèvies a l'inici de noves obres en el CEIP Juan Carlos I - (foto 2)

  Ja ha començat al pati de “l’edifici de dalt” del CEIP Juan Carlos I d'Almenara la instal·lació de les aules prefabricades destinades a acollir a l'alumnat durant la realització de les obres de la segona fase del  Pla Edificant en el centre. La intenció és que durant els pròxims dies es culmine el muntatge d'aquestes aules perquè en finalitzar el curs puga produir-se el trasllat de materials i deixar lliures els espais per a escometre les obres que començaran al llarg del mes de juliol en el centre. L'objectiu és aprofitar l'estiu per a iniciar les obres perquè aquestes afecten el menor temps possible a la comunitat escolar.

  Aquesta segona fase del pla Edificant que arrancarà al juliol està dedicada bàsicament a l'edifici d'Infantil, que serà el que concentre gran part de les actuacions, ja que contemplarà un reforçament de l'estructura, així com totes les mesures per a l'eficiència energètica, calefacció, instal·lació elèctrica, accessibilitat, i reforma dels serveis. A més també es cobrirà parcialment el pati principal del centre. També s'actuarà en altres patis del col·legi i a més està prevista la construcció d'un nou gimnàs de 240 m2 en la parcel·la de “l’edifici de dalt”. Per a aquesta segona fase la inversió prevista és de 1,5 milions d'euros.

  Recordar que el mes de febrer passat van culminar les obres de la primera fase del pla Edificant en el centre amb un import de 424.000 euros, actuacions consistents en la renovació de la cuina i el menjador. També va canviar el sistema elèctric de “l’edifici de dalt”, així com el sistema de calefacció.  Al mateix temps s'ha reformat la sala de calderes del centre amb la renovació d'aquestes. També s'han executat obres d'accessibilitat.

  A més el ple de l'Ajuntament d'Almenara va sol·licitar el passat mes de març un tercer pla Edificant per a la localitat valorat en prop de 600.000 euros per a escometre diverses obres en l'edifici de l'Institut de la localitat. Bàsicament s'aprofitarà per a substituir la coberta del centre després de detectar-se una sèrie de problemes. A més  es buscarà la reposició del sòl del gimnàs, l'adequació dels nivells del terreny i finalment canviar el depòsit de gasoil, qüestió que ja tenia prevista Conselleria però que finalment també s'ha decidit incorporar a aquest programa Edificant per a l'Institut.

  En global, entre els tres programes Edificant de la Generalitat Valenciana, a través de la conselleria d'Educació s'invertiran 2,6 milions d'euros a Almenara, uns 2 en el CEIP Juan Carlos I i altres 600.000 en l'IES Almenara.

  Pujar