elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Grup Fotogràfic d'Almenara (GFAL) conmemora el Dia LGTBI+ amb una exposició

El Grup Fotogràfic d'Almenara (GFAL) conmemora el Dia LGTBI+ amb una exposició
  • Porta per títol “Tots els colors de l’amor” i podrà visitar-se en el CMC Paulo Freire des de divendres que ve

Divendres que ve, 9 de juny, el Grup *otografic d’Almenara (GFAL) en col·laboració amb les regidories de Cultura i Igualtat de l'Ajuntament d'Almenara, obrirà la seua ja tradicional exposició commemorativa del dia de l'orgull LGTBI+.

Enguany la mostra porta per títol “Tots els colors de l’amor” i en ella s'exposaran 24 obres fotogràfiques realitzades per socis de l'agrupació. En concret les imatges són d'Antonio Damián Gallego Gómez, Carmen Ferrer Sanjudas, Fernando Falcó Blasco, Isabel Ahijado López, Pedro Díaz Hermoso, Pedro Martínez Cerezuela, Ricardo Gil Asensio i Santiago Reyes Martínez.

Els autors en les seues obres han volgut reflectir “que encara que en les lleis no hi haja molta discriminació, en l'aspecte social, encara queda molt pel que lluitar”. En aquest sentit a través de les imatges es pot veure “que pot existir discriminació independentment de les lleis, com per exemple, els delictes d'odi i per tant afirmen que encara queda molt a reivindicar”.

En les fotografies “es vol reflectir que el problema del col·lectiu homosexual no és "l'amor", sinó altres, perquè afortunadament aquest va quedar superat fa temps”. Segons transmeten les instantànies “el gran problema és l'odi i la por al diferent”. Per això, des de GFAL s'indica que es vol transmetre “que l'orgull és la reivindicació de l'orientació sexual i de gènere (no amor), perquè s'és més molt més que això, més que els colors de l'amor i una pel·lícula de Disney amb final feliç”.

Les fotografies no “són simplement de les carrosses de l'orgull, perquè això no ens representa al 99%, perquè al final la gent es queda en l'anècdota, la premsa, les televisions i les reivindicacions es dilueixen”. Per això des de GFAL es vol transmetre que “la vida no és així i la del 99% del col·lectiu tampoc, perquè encara hi ha gent que ha de fugir del seu país per ser qui és”.

La mostra es podrà contemplar del 9 al 30 de juny en el Centre Municipal de Cultura Paulo Freire d'Almenara en horari de dilluns a divendres de 9 a 13 hores i de 16.30 a 20.30 hores.

Pujar