6 de juliol de 2020 6/7/20

Francisco RIco dissertarà sobre el Castell d´Almenara

Francisco RIco dissertarà sobre el Castell d´Almenara - (foto 1)
  • Explicarà per què és necessària una actuació per a recuperar-lo, com arribar a ella, la seua conservació i promoció cultural posterior

L'arquitecte i enginyer Francisco Rico pronunciarà demà a les 18.30 hores a la Biblioteca Municipal Joan Fuster d'Almenara una xarrada sobre el Castell d'Almenara titulada “Per què i per a què actuar?. L'acte està organitzat per l’Associació per la Difusió i Salvaguarda del Patrimoni Cultural d’Almenara “Salvem l’Agüelet”.

Rico, que és màster en Patrimoni Arquitectònic, va realitzar el seu projecte final de carrera sobre el  Castell d’Almenara, per la qual cosa és un expert coneixedor de l'enclavament i la seua situació. En la seua conferència pretén explicar per què és necessària la restauració i conservació especialment de la Torre de Bivalcadim (l’Agüelet) i què és el que s'ha de realitzar per a preservar i conservar aquesta torre.

A més, donada la seua experiència laboral a l'Ajuntament de València en qüestions sobre patrimoni, també informarà dels passos administratius i normatives legals aplicables perquè les diverses administracions públiques puguen actuar sobre el patrimoni històric referit.

Finalment també anirà més enllà en la seua xarrada i proposarà actuacions i activitats posteriors a la restauració, amb l'objectiu de, d'una banda conservar  l'actuació realitzada sobre el patrimoni i per una altra dotar-la de contingut a través de rutes culturals, activitats, visites o fins i tot convertir en un xicotet museu l'interior de les torres de l’Agüelet i l’Agüeleta.

Pujar