3 de juny de 2020 3/6/20

La falla El Compromís d'Almenara ja llueix al carrer

La falla El Compromís d'Almenara ja llueix al carrer - (foto 1)

  Després de la plantà dels monuments i les paelles celebrades ahir diumenge, la Falla El Compromís d'Almenara ha iniciat ja les celebracions d'enguany en una programació continuada fins al pròxim 19 de març. Un any més, fidel a la tradició, l'artista local Javier Blanch ha sigut l'encarregat de la construcció de les falles.

  Així, en la programació de la falla, fins dijous que ve destaquen tant les visites als monuments com els jocs infantils vespertins. A la nit hi haurà sopar de “pa i porta” i concursos gastronòmics diversos com el de truita de creïlles, tapes o postres. A partir del divendres creix el ritme en la programació amb l'assistència al lliurament de premis de la Vall d'Uixó per a prosseguir amb un sopar de pollastre “al ajillo”  i ball de disfresses amb Nanel Sánchez “el Calb”.

  Per al dissabte 16 s'ha programat una excursió matinal al Castell d’Almenara. A més hi haurà doble sessió de jocs infantils (tant  pel matí com a la vesprada), amb el concurs de paelles al migdia. A la nit sopar de “torrà”, espectacle de màgia i discomòbiil. El diumenge 17, hi haurà jocs infantils matinals, “arròs de senyoret” per a dinar, assistència a l'ofrena de la Vall d'Uixó a la vesprada i a la nit sopar i discomòbil.

  Ja el dilluns 18, tornarà la doble sessió de jocs infantils (matí i vesprada) amb menjar d'arròs a la cubana i a la nit sopar de truita gegant. Finalment arribarà el “ball de l’empalmà” amb DJ Markus. Finalment el dimarts 19 al matí hi haurà cercavila, missa, ofrena, mascletà i vi d'honor, mentre que a la vesprada hi haurà “xocolatà”, i ja a la nit, sopar de pa i porta, i la cremà de les dues falles juntament amb el castell de focs artificials.

  Destacar que enguany, Paula Aguilar Rebollar és la fallera major de la comissió El Compromís, mentre que  Emma Bueso Martín és la fallera major infantil. Per part seua, Héctor Martínez Piña celebra el seu quart any com a president de la comissió, mentre que Ian Egea Rodríguez compleix el seu segon com a president infantil.

  Pujar