29 de novembre de 2020 29/11/20

Els escolars d'Almenara estrenen el primer “camí segur al col·le”

Els escolars d'Almenara estrenen el primer “camí segur al col·le” - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Els escolars d'Almenara estrenen el primer “camí segur al col·le” - (foto 2)
  Els escolars d'Almenara estrenen el primer “camí segur al col·le” - (foto 3)
  Els escolars d'Almenara estrenen el primer “camí segur al col·le” - (foto 4)

  Després de la instal·lació dels senyals i les marques viàries, aquest matí s'ha estrenat el primer “camí segur al col·le” a Almenara que transcorre entre l’Escola Infantil Municipal i el CEIP Juan Carloes I de la localitat. Així, en un format de “pedibus”  i amb la col·laboració de l'AMPA, els primers escolars han anat recorrent el traçat del camí segur guiats per la Policia Local i en els quals tant a pares com als xiquets i xiquetes se'ls ha anat explicant la ruta, les marques i senyals, així com els punts amb més visibilitat i també on cal prestar major atenció. Al mateix temps també s'han anat recollint les opinions dels més xicotets, que seran els usuaris d'aquest primer camí segur de la localitat, amb l'objectiu de continuar millorant o incorporant les opinions viables a les noves actuacions previstes.

  Així, al llarg de la setmana, per grups i seguint el mateix recorregut, passaran tots els cursos del col·legi per a conéixer el trajecte segur fins al centre educatiu i repetir l'actuació de hui, amb l'objectiu que puguen usar-lo a partir d'ara. A més les activitats es completaran el divendres amb classes pràctiques d'educació viària per als escolars, que es traslladaran fins al karting d'Almenara on s'instal·larà el tradicional circuit per a escolars.

  L'alcaldessa d'Almenara ha destacat la importància de “potenciar la seguretat dels escolars amb actuacions com la realitzada que s'ha consensuat entre el CEIP Juan Carlos I, l'AMPA del centre educatiu i el propi ajuntament”. Pérez ha assenyalat que es continuarà amb el projecte de traçar noves mesures i camins escolars segurs en la localitat.

  En aquest primer “camí segur al col·le” s'ha realitzat una senyalització indicativa del trajecte amb senyals en forma de llapis i marques viàries, que es veuen complementades amb un reforçament dels advertiments i senyalització en els punts més conflictius, com el cas de la Avinguda País Valencià. A més, al carrer Casablanca s'han instal·lat uns bolards perquè els vehicles estacionen més lluny de les cantonades que ho fan ara amb l'objectiu que es facilitar la visibilitat dels xiquets que vagen camí al col·legi. D'igual manera al carrer Isabel la Catòlica, també s'han instal·lat uns bolards perquè els cotxes no estacionen damunt de la vorera, amb l'objectiu que els xicotets no hagen de baixar d'aquesta.

  Pujar