elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP d'Almenara defensa la rebaixa de l'IVA per a les perruqueries perquè “són essencials”

El PP d'Almenara defensa la rebaixa de l'IVA per a les perruqueries perquè “són essencials”
  • La portaveu del PP en la localitat, Amparo Esteve, reivindica la tasca de perruquers i salons d'estètica i reclama la rebaixa fiscal que alivie despeses

El Grup Municipal del Partit Popular a Almenara elevarà al pròxim ple ordinari una iniciativa que persegueix rebaixar l'IVA que el Govern de Pedro Sánchez imposa al sector de les perruqueries i salons d'estètica. “Són essencials enfront dels qui les consideren un luxe, i per això creiem que és necessari rebaixar del 21% al 10% el percentatge d'IVA que els imposa el Govern del PSOE”.

La iniciativa, que la portaveu del PP, Amparo Esteve, defensarà en sessió plenària aquest mes de juliol, pretén obtindre “el màxim nombre de suports perquè creiem que és una petició que ajuda els nostres professionals d'Almenara a fer front a unes despeses que s'han disparat a conseqüència de la pandèmia”.

L'adaptació de protocols i l'obligació d'utilitzar recursos d'un sol ús que impedisquen la propagació de contagis “ha suposat una despesa extraordinària a les butxaques d'aquests professionals la funció dels quals, en molts casos, és vital”. En efecte, Esteve ha posat com a exemple la labor que aquests professionals presten a persones que han patit un accident o que han passat per una malaltia, especialment les que han patit un càncer, per a posar en valor un treball “incalculable”, ha considerat la regidora.

En aquest sentit, ha manifestat Esteve, “desitgem que s'obtinga el consens que demostre que tots desitgem injectar una ajuda més a aquests negocis” i no ocórrega com en Diputació, on ahir el PSOE va evidenciar que prefereix posar-se de perfil abans de secundar de manera ferma i clara la rebaixa fiscal per a aquest sector.

Enfront d'un PSOE que ha demostrat que es nega a rebaixar la càrrega fiscal als professionals, des del PP “continuarem promovent iniciatives que fomenten el suport econòmic als qui encara hui continuen prestant un servei bàsic plantant cara a la crisi”. “Com ho hem fet amb el camp, presentant una moció en defensa dels nostres citricultors”. A ells “exigim la inversió que assegure el futur dels seus cultius i, sobretot, els tractaments que són eficaços contra el 'cotonet' i asseguren que l'any vinent els nostres fruits no acaben tirats per terra perquè el PSOE ha decidit abandonar al sector”.

Pujar