elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consorci Palància Belcaire presenta en l'ecoparc d'Almenara la campanya solidària "Cap família sense Nadal"

El Consorci Palància Belcaire presenta en l'ecoparc d'Almenara la campanya solidària "Cap família sense Nadal"
  • El pes dels residus recollits durant el 4 al 18 de desembre es convertiran en una donació econòmica que anirà destinada a l'entitat Fons Valencià per la Solidaritat

MÉS FOTOS
El Consorci Palància Belcaire presenta en l'ecoparc d'Almenara la campanya solidària "Cap família sense Nadal" - (foto 2)

L'Ecoparc d'Almenara ha acollit aquest matí la posada en marxa de la campanya “Cap família sense Nadal” des del Consorci Palància Belcaire, juntament amb la col·laboració de l'empresa concessionària RPB. Es tracta d'una campanya solidària en la qual el pes de residus recollits durant la quinzena del 4 al 18 de desembre es convertirà en euros, de manera que 1 tona de residus = 7 euros, que aniran destinats a l'entitat valenciana Fons Valencià per la Solidaritat. El Consorci vol fomentar així el consum responsable i l'economia circular entre tota la seua ciutadania, com a pilars fonamentals per a la cura del medi ambient, especialment davant la proximitat de les festes nadalenques.

Durant l'acte de presentació de la campanya, el president del Consorci, Rafa Mateu, ha destacat que amb aquesta campanya “es demostra una vegada més l'esforç diari del Consorci per treballar en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible”, alhora que ha agraït la labor de l'equip d'educació ambiental de la Diputació de Castelló “per a conscienciar i sensibilitzar a tota la ciutadania”.

A més, el president ha recordat que tots els municipis consorciats compten amb la Targeta Verda, a través de la iniciativa mediambiental Si més recicles menys pagues, arribant a obtindre fins a un 50% de reducció en la taxa per valorització i eliminació de residus urbans gràcies als punts obtinguts.

Per part seua, el president del Fons Valencià per la Solidaritat, Álvaro Escorihuela, ha agraït al Consorci aquesta campanya i ha explicat que el donatiu anirà destinat “a l'apoderament de les artesanes cooperativistes del municipi equatorià de Biblián, amb l'objectiu d'impulsar l'autonomia socioeconòmica i social de 80 dones i les seues famílies”. La diputada de Cooperació Internacional de la Diputació de València, Mentxu Balaguer, qui ha assistit també a l'acte de presentació de la campanya, ha agraït també aquest tipus de campanyes solidàries que “aposten per la territorialització dels ODS mitjançant el municipalisme solidari".

Finalment, l'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, ha ressaltat la importància de la separació i reciclatge dels residus, així com la funció social d'aquesta campanya, el foment del consum responsable i ha animat als veïns i veïnes d'Almenara a que acudisquen a l'ecoparc de la localitat. Igualment també ha agraït l'elecció del municipi com a seu de la presentació de la campanya que es desenvoluparà en l'àmbit de totes les localitats del Consorci Palància Belcaire.

Pujar