elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís aposta per la construcció de vivenda municipal i cooperativa a Almenara

Compromís aposta per la construcció de vivenda municipal i cooperativa a Almenara
  • La formació liderada per Quique Castelló Abad vol construir vivenda pública en els solars municipals amb l’objectiu d’oferir-la sota lloguer social i cooperatiu

 

La construcció de vivenda pública i cooperativa en sòl municipal és la solució que proposa Compromís per Almenara per fer front a l’emergència de l’habitatge en la localitat de la Plana Baixa. “L’article 47 de la Constitució blinda el dret a l’habitatge i nosaltres volem donar-li compliment des del municipalisme”, ha afirmat Quique Castelló Abad, portaveu i líder polític de Compromís per Almenara.

La solució dels sobiranistes agafa l’exemple d’altres pobles i ciutats d’arreu de l’Estat espanyol, tals com Sabadell i Marinaleda. En eixe sentit, Almenara compta amb la ventaja de tindre en propietat solars on poder construir i no té la necessitat d’adquirir terrenys ni d’expropiar-ne.

Tanmateix, Castelló assenyala que: “És de justícia que les administracions puguen incorporar de tots els immobles de la SAREB al parc públic de vivenda, de manera que els bancs tornen el favor de quan els vam rescatar amb diners públics de tots i totes nosaltres”. L’objectiu dels nacionalistes és construir vivenda de titularitat municipal per oferir-la sota lloguers socials i establir comunitats cooperatives perquè els habitatges siguen eficients i sostenibles.

Compromís per Almenara denuncia que al mercat hi ha poca oferta de lloguers i els preus que es troben van des de 700€ fins a 1.500€ al mes. A més, segons el Consell Valencià de Joventut, la mitjana en els salaris dels i les joves del País Valencià es troba en 10.000€ nets a l’any, això vol dir que reben 714,28€ mensuals, per tant, és del tot impossible contemplar emancipar-se. Així doncs, Castelló afirma que: “No existeix llibertat si no podem construir un projecte de vida, que necessàriament passa per tindre un habitatge digne”. El líder municipalista veu ací una de les principals causes per les quals moltes persones joves tenen problemes de salut mental: “La frustració per no poder construir un projecte de vida amb plena sobirania és una llosa que et trenca dia a dia”, incideix Quique Castelló.

 

Pujar