elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Comença la neteja del Passeig Marítim d´Almenara després del temporal

Comença la neteja del Passeig Marítim d´Almenara després del temporal
  • L'ajuntament i el Club Xtrem organitzen el diumenge una jornada de recollida de plàstics i fems en el litoral

MÉS FOTOS
Comença la neteja del Passeig Marítim d´Almenara després del temporal - (foto 2)
Comença la neteja del Passeig Marítim d´Almenara després del temporal - (foto 3)
Comença la neteja del Passeig Marítim d´Almenara després del temporal - (foto 4)
Comença la neteja del Passeig Marítim d´Almenara després del temporal - (foto 5)

Les màquines de Costes ja estan treballant a la platja Casablanca d'Almenara per a netejar, tant el passeig marítim com la zona litoral d'Almenara, després del temporal, retirant l'arena i grava acumulada, per a poder deixar la platja neta i valorar de manera definitiva les conseqüències de la borrasca Gloria i deixar-ho tot preparat per a les obres de recuperació del litoral i reparació del passeig marítim que siguen necessàries (tant la zona d'obra, com la de fusta).

JORNADA DE NETEJA VOLUNTÀRIA

A més, l'Ajuntament d'Almenara  i el Club Xtrem han organitzat per a diumenge que ve, 2 de febrero, una jornada de neteja i recollida de plàstics en tot el litoral de la localitat, en la qual podran participar totes les persones que ho desitgen. La cita serà a les 9 del matí en la Gola de Queralt, i des d'ací “es recorreran els tres quilòmetres de costa d'Almenara  fins a arribar a la Llosa retirant tots els plàstics i desaprofitaments que la mar ha retornat a la terra” segons ha explicat el regidor de Medi Ambient i Turisme, Juan Cruces. A més en la neteja es posarà l'accent principalment en la zona de la microreserva de flora. L'Ajuntament d'Almenara facilitarà guants i bosses de fem. 

MÉS DE 1,6 MILIONS DE DANYS

A més, les primeres estimacions de danys realitzades per l'Ajuntament d'Almenara sobre béns de patrimoni municipal ascendeixen a una quantitat aproximada de 600.000 euros al que s'hauria de sumar els danys del passeig marítim que ha de valorar el Ministeri de Transició Ecològica, i que segons els primers indicis superaran el milió d'euros, per tant serien 1,6 milions d'euros mínim en infraestructures públiques. A tot això segons ha informat l'alcaldessa, Estíbaliz Pérez, s'haurien de sumar els danys en habitatges i propietats particulars que també són molt quantiosos i importants.

Pujar