30 de març de 2020 30/3/20

El Centre Municipal de Cultura Paulo Freire acull la mostra fotogràfica "Dones"

El Centre Municipal de Cultura Paulo Freire acull la mostra fotogràfica "Dones" - (foto 1)
  • Inaugurada l'Aula de “Desempoderamiento del Macho Alfa” en el Museu del Molí d’Arròs

MÉS FOTOS
El Centre Municipal de Cultura Paulo Freire acull la mostra fotogràfica "Dones" - (foto 2)
El Centre Municipal de Cultura Paulo Freire acull la mostra fotogràfica "Dones" - (foto 3)
El Centre Municipal de Cultura Paulo Freire acull la mostra fotogràfica "Dones" - (foto 4)
El Centre Municipal de Cultura Paulo Freire acull la mostra fotogràfica "Dones" - (foto 5)
El Centre Municipal de Cultura Paulo Freire acull la mostra fotogràfica "Dones" - (foto 6)

El Centre Municipal de Cultura Paulo Freire d'Almenara acull des de hui la mostra fotogràfica titulada “Dons” a càrrec del Grup Fotogràfic d’Almenara (GFAL) i de l’Associació Fotogràfica “la Llum” d'Onda. Són un total de 40 instantànies, tant en color com en blanc i negre en el qual els autors i autores han volgut reflectir diferents matisos i aspectes de la dona, desenvolupant la seua imaginació, segons ha explicat el president de GFAL, José Mesa.

Posteriorment, en el Museu del Molí d’Arròs s'ha inaugurat l'Aula de Desempoderamiento del Mascle Alfa, que comprén una exposició i una sèrie de tallers a càrrec dels  artistes Xelo Bosch i Cyrille Larpenteur. Segons els autors, ”el Aula de Desempoderamiento del Macho Alfa” es configura com un espai didàctic mixt dirigit especialment als homes amb l'objectiu d'informar, reflexionar i aprendre a desaporar-se través de les aportacions feministes en la ciència, la història i l'art.

 La proposta de Bosch i Larpenteurse, vol abordar com s'ha  construït el patriarcat, la invenció de l'estereotip del mascle alfa, la noció de desapoderament i les línies propositives per a desapoderar-se i trencar els estereotips assignats culturalment a través dels anys. Per a això s'utilitza la figura simbòlica d'un goril·la central que “abraça” els diferents panells explicatius que s'utilitzaran per a la realització dels diversos tallers explicatius que es realitzaran, als quals acudirà l'alumnat de l'IES Almenara així com també alguns grups del Centre FPA Paulo Freire, així com col·lectius i associacions locals.

Pujar