5 de juliol de 2020 5/7/20

El Casal Jove d'Almenara convoca l'III Concurs de Màscares de Carnestoltes

 El Casal Jove d'Almenara convoca l'III Concurs de Màscares de Carnestoltes - (foto 1)

  El Casal Jove d'Almenara ha convocat la tercera edició del concurs de màscares de carnestoltes amb l'objectiu de "promocionar la creació artística entre els nostres veïns des dels més xicotets fins als més majors" amb una activitat vinculada a "una celebració que té arrelament en la localitat" segons ha explicat la regidora de Joventut, Terebel Galiano que també ha apostat per "el foment de la creació i elaboració de màscares originals, l'expressivitat, i l'originalitat" en aquest concurs.

  Una de les novetats d'aquest exercici és que es crea la categoria d'adults per als majors de 19 anys amb l'objectiu d'expandir el concurs a totes les edats, perquè fins ara es restringia a l'àmbit del col·legi i de l'institut. A més de la nova categoria d'adults, també hi haurà altres categories com les d'infantil (3-5 anys), primària (de 6 a 12 anys) i júnior (13-18 anys). El premi serà un detall més un diploma als guanyadors de cadascuna de les quatre categories. Podran participar les persones empadronades en la localitat.

  Quant a les màscares, podran cobrir tot el rostre amb elements sortints o bé ser tipus antifaç, cobrint part del mateix i podran elaborar-se a partir de derivats del paper, així com escaiola. Destacar que per a la decoració es podran utilitzar materials de lliure elecció. Es valorarà l'acabat, la creativitat i l'estètica de la màscara. La temàtica serà lliure.

  Les màscares podran entregar-se entre el 4 i el 26 de febrer en el Casal Jove d'Almenara en horari vespertí (16-20 hores) o bé en el Molí d'Arròs als matins (9.30 a 14 hores). Les màscares hauran de portar escrit darrere el nom, edat i telèfon del participant.

  El jurat, format per persones vinculades al món de la cultura i les arts plàstiques, es reunirà el 28 de febrer per a emetre la seua fallada. El 2 de març, abans del ball de carnestoltes en el Poliesportiu, es donaran a conéixer els guanyadors i es realitzarà el lliurament de premis. Les màscares del concurs es podran veure en una exposició en el Casal Jove que se celebrarà del 4 al 15 de març i que estarà oberta a les vesprades.

   

  Pujar