elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La campanya "Volem eixir lliures i sense por" buscarà unes Festes Patronals d'Almenara lliures de violència masclista i LGTBI-fòbia

La campanya "Volem eixir lliures i sense por" buscarà unes Festes Patronals d'Almenara lliures de violència masclista i LGTBI-fòbia
  • Es repartiran gots reutilitzables, tapes per a cobrir-los, cartelleria i adhesius per a les penyes. També hi haurà un punt violeta i s'ha realitzat formació al voluntariat de Protecció Civil

MÉS FOTOS
La campanya "Volem eixir lliures i sense por" buscarà unes Festes Patronals d'Almenara lliures de violència masclista i LGTBI-fòbia - (foto 2)
La campanya "Volem eixir lliures i sense por" buscarà unes Festes Patronals d'Almenara lliures de violència masclista i LGTBI-fòbia - (foto 3)
La campanya "Volem eixir lliures i sense por" buscarà unes Festes Patronals d'Almenara lliures de violència masclista i LGTBI-fòbia - (foto 4)
La campanya "Volem eixir lliures i sense por" buscarà unes Festes Patronals d'Almenara lliures de violència masclista i LGTBI-fòbia - (foto 5)
La campanya "Volem eixir lliures i sense por" buscarà unes Festes Patronals d'Almenara lliures de violència masclista i LGTBI-fòbia - (foto 6)

 

Amb el lema “Volem eixir lliures i sense por” l'Ajuntament d'Almenara ha presentat la campanya per a les pròximes festes patronals amb l’objectiu de conscienciar i previndre la violència contra les dones, incidint en les agressions sexuals i la LGTB-fòbia. L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, ha destacat, que “amb aquesta campanya busquem una vegada més ser exemple i en aquest cas conscienciar a la població per a que les festes estiguen lliures d'aquesta mena d'actituds com la violència masclista, l'assetjament, l'homofòbia o la transfòbia, així com d'imatges sexistes”.

Per tal motiu, dins de la campanya de sensibilització es distribuiran uns gots reutilitzables amb els diversos logotips, així com amb el lema i els telèfons 016 (per a casos de violència de gènere) i 028 (per a denunciar LGTBI-fòbia). A més, també es repartiran unes tapes per als gots per a protegir-los de qualsevol tipus de droga que es puga abocar en ells.

Els quintos i les quintes 2023 seran els qui pròximament s'encarreguen del repartiment d'aquests gots reutilitzables que tindran un preu d'un euro, donatiu que serà per a les activitats que organitzen els festers i festeres.

La campanya de sensibilització també comprendrà el repartiment de cartelleria en espais públics, comerços, penyes i casetes de la fira, que també serà no sexista. A més es repartiran uns adhesius a les penyes que s'adherisquen a la campanya amb el lema “Penya lliure d’agressions sexistes i LGTBI-fòbia”.

PUNT VIOLETA

D'altra banda, durant les festes i especialment en els actes d'oci, es posarà en marxa un punt violeta d'informació, atenció i assessorament a les dones que puguen patir algun tipus d'assetjament o agressió sexual, així com també per a possibles actes de LGTBI-fòbia.

Finalment, en el capítol formatiu i dins de la campanya, ahir es va realitzar un curs formatiu dirigit al voluntariat de Protecció Civil d'Almenara sobre Punts Violeta i atenció a les víctimes d'agressions sexuals i LGTBI-fòbia impartit pel Centre Dona Rural de Segorbe, dependent de la Generalitat Valenciana. En el curs també han participat monitors esportius.

Pujar