elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Deu bous configuren el cartell taurí de les festes patronals d'Almenara

Deu bous configuren el cartell taurí de les festes patronals d'Almenara
  • L'ajuntament oferirà cinc exemplars, l’ACT Los Armónicos dos, la Penya Joventut Taurina altres dos i un l’ACT El Morrillo

Un total de 10 bous “cerrils” s'exhibiran en les festes patronals d'Almenara en les quals es recuperarà la normalitat, tornant els cadafals i les penyes al recinte després de la pandèmia i els actes habituals en aquestes dates en les quals l'activitat taurina és bàsica en les celebracions, tal com ha assenyalat l'alcaldessa de la localitat, Estíbaliz Pérez.

Destacar que cinc dels bous estaran patrocinats per l'Ajuntament d'Almenara pertanyents a les ramaderies de Peñajara, Fuente Ymbro, Los Millares, Los Galos, i Jandilla. Els altres cinc bous estaran patrocinats per les penyes taurines locals. Així, l’ACT Los Armónicos oferirà dos bous, un de Samuel Flores i un altre de Vegahermosa; l’ACT El Morrillo un bou de Fuente Ymbro i finalment la Penya Joventut Taurina oferirà dos exemplars més, un de Celestino Cuadri i un altre de Domínguez Camacho.

L'alcaldessa d'Almenara ha destacat que “amb la recuperació de la normalitat, tornarem a gaudir dels actes taurins com de costum en les nostres festes, unes celebracions tradicionals i molt esperades a Almenara per a les quals tenim cinc “bous del poble” i altres cinc aportats per les diverses penyes, a les quals agraïm la seua col·laboració”.

Per part seua, la regidora de festes, Débora Marín, ha destacat “l'aposta de nou per ramaderies de prestigi per a les celebracions d'enguany, que són molt esperades”. A més també ha volgut posar en valor “la gran col·laboració de l’ACT Los Armónicos, l’ACT El Morrillo i la Penya Joventut Taurina que un any més aporten actes taurins per a les festes d'Almenara”.

PROGRAMACIÓ

Com de costum, els festejos taurins començaran amb la tradicional desencaixonà”dels bous patrocinats per l'Ajuntament d'Almenara des del carrer Major fins a Torils, que arribarà el divendres 23 de setembre a les 12 de la nit. Després s’embolarà un exemplar de la ramaderia local Tauro Covatelles.

El dissabte 24 serà el “Dia del Bou” amb l'exhibició de tres bous patrocinats per l'Ajuntament d'Almenara. A partir de les 17.30 hores s'exhibiran els exemplars de les ramaderies de Peñajara i Fuente Ymbro. A la nit, a les 12, s’embolarà el bou de Los Millares.

El dimarts 27 de setembre a les 12 hi haurà prova de vaquetes i jònecs de Tauro Covatelles patrocinada pel Bar Els Cristals (Casa Adela) en col·laboració amb l'Ajuntament d'Almenara.

Ja a la vesprada s'exhibiran a partir de les 17.30 dos bous més patrocinats pel consistori, els de les ramaderies de Los Galos i Jandilla. A la nit, a les 23.30 s’embolarà el bou de Los Galos exhibit a la vesprada, al qual seguiran vaquetes enfundades de Hermanos Bellés patrocinades per Kamikace amb la col·laboració de l'ajuntament.

El dimecres 28 de setembre, l’ACT Los Armónicos tindrà el protagonisme amb un tancament a les 8 del matí de bous de la ramaderia Toropasión de la Rioja. Després se soltaran dos exemplars. A la vesprada, a les 18.30 s'exhibirà un bou de Samuel Flores, per a seguir amb un altre bou dels del tancament i culminar la vesprada amb l’embolada d'un exemplar de Vegahermosa.

Ja el divendres 30 de setembre a les 17.30 hores l’ACT El Morrillo oferirà l'exhibició d'un bou de la ramaderia de Fuente Ymbro. Posteriorment, prendrà el relleu la Penya Joventut Taurina, que a les 18.30 exhibirà un exemplar de Celestino Cuadri al qual seguirà un altre de Domínguez Camacho. A la nit, a partir de les 23.30 s’embolarán els tres bous exhibits a la vesprada.

Pujar