24 de novembre de 2020 24/11/20

Blanch destaca el compromís del Govern de Pedro Sánchez amb Castelló amb la inversió de 7,8 milions d'euros per a regenerar la costa en plena etapa de retallades

Blanch destaca el compromís del Govern de Pedro Sánchez amb Castelló amb la inversió de 7,8 milions d'euros per a regenerar la costa en plena etapa de retallades - (foto 1)
  • El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló assenyala que ha hagut de ser un govern socialista el que ha atés una reivindicació històrica com són els espigons d'Almenara

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, afirma que ‘l’únic partit compromés amb la protecció de la costa ha sigut el partit socialista amb els 7,8 milions d’euros per als espigons d’Almenara”. Blanch s’ha pronunciat així durant una visita a esta localitat després que el Ministeri de Transició Ecològica haja anunciat la licitació de les escolleres a la platja Casablanca, “atenent així a una reivindicació històrica dels seus veïns i veïnes”, ha afegit el dirigent socialista.

Blanch ha assenyalat que amb este projecte “s’aconseguirà reduir l’impacte dels temporals en el passeig marítim i les vivendes pròximes a la mar. Uns temporals que, a causa del canvi climàtic, són cada vegada més freqüents”. A més a més, ha afegit que la darrera borrasca Glòria “va evidenciar la urgència de buscar solucions, front l’emergència climàtica”. “Davant esta situació, el nostre compromís, el compromís que el mateix president del Govern Pedro Sánchez va transmetre a l'alcaldessa en la seua visita a Castelló en gener, és el de treballar per la protecció de la costa, i així ho estem fent”, assevera.

El secretari provincial ha estat acompanyant per la diputada nacional i portaveu adjunta del grup socialista en el Congrés, Susana Ros; la secretària d’Organització de l’executiva provincial i alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez; el vicesecretari i diputat nacional, Germán Renau; la vicesecretaria i senadora Ana Edo; i el regidor socialista d’Almenara Lorenzo Vicent.

Ros ha destacat que la província de Castelló i, més concretament el municipi d’Almenara, “està en el full de ruta del govern progressista de coalició que presidix Pedro Sánchez”. “Ho ha demostrat en els últims mesos ací en Almenara, on ha sigut un govern socialista el que ha impulsat l’inici de la regeneració de la costa del litoral sud de Castelló”. “Açò és una prova més de què el que diem, ho fem. Els socialistes apostem per la província de Castelló. Este és l’exemple, ara en Almenara, però també és l’exemple en la liberalització de l'autopista AP7 i també el rodalia fins a Vinaròs i la recuperació de l’AVE a la província de Castelló”, ha afegit la diputada nacional socialista.

Per la seua part, Pérez ha transmés als representants del partit en les Corts Generals que facen un seguiment del procés “i que a principis de l’any que ve el projecte siga una realitat”. Així mateix, ha valorat el “compromís” del Govern d’Espanya en el municipi d’Almenara i la protecció de la costa de la província. “A principis d’any, Pedro Sánchez es va comprometre a impulsar este projecte i uns mesos després així ho ha fet”, ha conclòs.

Pujar