29 d’octubre de 2020 29/10/20

Blanch aplaudeix la “immediatesa” del govern de Pedro Sánchez i Ximo Puig per donar resposta als desastres meteorològics

Blanch aplaudeix la “immediatesa” del govern de Pedro Sánchez i Ximo Puig per donar resposta als desastres meteorològics - (foto 1)
  • El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic visita la platja d'Almenara per a conéixer de primera mà el seu estat després del pas de la borrasca Gloria

“La primera mesura que ha pres el govern de Pedro Sánchez ha sigut declarar l'emergència climàtica al país, la qual cosa evidencia la immediatesa del partit socialista per donar resposta als desastres meteorològics”.

Així s'ha expressat el secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló, diputat autonòmic i membre de la comissió Justícia, Governació i Administració Local, Ernest Blanch, durant una visita realitzada per a conéixer l'estat en el qual es troba la platja d'Almenara després del pas del temporal Glòria i a la qual també han assistit la secretària d'organització del PSPV-PSOE de la província de Castelló i alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, la diputada autonòmica Sabina Escrig i els diputats autonòmics Francisco Gil i Carlos Laguna.

Blanch ha assenyalat que aquesta declaració “era un compromís que va assumir el president del Govern, Pedro Sánchez, estant en funcions i ja s’ha materialitzat en estos primers dies del nou Govern”.

El diputat autonòmic també ha ressaltat la “agilitat i immediatesa” amb la qual la Generalitat Valenciana ha pres les mesures oportunes davant este nou temporal. “La borrasca Gloria ha causat destrosses, ha deixat a prop de 1.500 xiquets i xiquetes sense classe, s'han evacuat a desenes de persones i davant esta situació la resposta de la Generalitat ha sigut prendre mesures immediates”, ha assegurat.

Blanch ha aplaudit les accions impulsades per la Generalitat com que la conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública que gestiona Gabriela Bravo porte al pròxim ple del Consell un acord que reunisca les possibles ajudes als centenars d'afectats i que estos tindran un termini de 45 dies per a demanar les ajudes per a reparar les destrosses. “La ràpida resposta del Consell persegueix que totes les platges danyades puguen estar en perfecte estat per a la temporada turística”, ha explicat Blanch.

Així mateix, el secretari general dels socialistes a les comarques de Castelló, també ha destacat la labor realitzada pel personal tècnic de Turisme Comunitat Valenciana “els qui ja s'han posat en contacte amb els ajuntaments per a avaluar els danys i posar en marxa les mesures oportunes per a la seua reposició”.

El diputat autonòmic del PSPV-PSOE ha felicitat els més de 200 agents dels diferents cossos de bombers i emergències que estan treballant estos dies a la província per a ajudar als veïns i les veïnes afectades i la retirada dels desperfectes que ha ocasionant la borrasca. “Estan fent un important i excel·lent treball”, ha afirmat.

Finalment, Blanch ha volgut transmetre les més sinceres condolences als familiars de les dues persones que han mort a Gandia i Moixent a causa del temporal i ha demanat extremar la precaució durant l'estat d'alerta.

Per part seua, la secretària d'organització del PSPV-PSOE i alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, ha assenyalat que “és important que els nostres representants institucionals visiten la zona i coneguen de primera mà el que provoca un temporal d'estes dimensions a la nostra platja i que siguen la nostra veu en les diferents institucions per a reclamar al ministeri, com portem vint anys fent, la construcció de les esculleres per a protegir la platja”.

Pujar