elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Biblioteca Municipal Joan Fuster d'Almenara participarà en la campanya “Espanta la Por!”

La Biblioteca Municipal Joan Fuster d'Almenara participarà en la campanya “Espanta la Por!”
  • Enguany junt als monstres valencians es donaran a conéixer les Rondalles d’Enric Valor

La Biblioteca Municipal Joan Fuster participarà a partir del pròxim 26 d'octubre per sisena ocasió en la campanya “Espanta la Por!” que va sorgir amb l'objectiu de donar a conéixer i ensenyar als més xicotets els monstres més tradicionals de la literatura valenciana. Enguany “Espanta la Por!” tindrà com a objectiu recuperar les Rondalles d’Enric Valor. La campanya està impulsada des de la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia, a la qual s'ha acollit la Biblioteca Municipal d’Almenara Joan Fuster.

Així, a partir del 26 d'octubre, passaran per la Biblioteca Joan Fuster els diversos cursos del CEIP Juan Carlos I per a conéixer les rondalles de Valor i els monstres valencians amb les sessions de contes que realitzarà Xelo Estrada, adaptant les versions a cada grup d'edat. També assenyalar que en algunes jornades hi haurà altres contacontes convidats.

Així, recordant a Valor, es contaran rondalles com a “I Queixalets també!”, que és la imatge de la campanya, junt al “Dimoni Fumador”, “Els Albercocs del Cementeri” o “El Caro”. També s'introduiran altres monstres valencians com a “l’Home del Sac”, el “Butoni”, “El Drac del Patriarca”, “la Quarantamaula”, o “els Donyets de Nàquera”. Tampoc podran faltar “Marieta i el fetge”, “Peret i Marieta”, “El mas del pi”, o “Carmencita”, adaptat per la pròpia Xelo Estrada.

Pujar