elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aquesta és la proposta perquè un poble de Castelló estalvie en el pagament de la factura de la llum

Compromís per Almenara demana la creació d'una empresa pública d'energia
Compromís per Almenara demana la creació d'una empresa pública d'energia
  • Compromís Almenara demana la creació d'una empresa pública d'energia

El portaveu local de Compromís per Almenara, Quique Castelló, ha anunciat que “davant de la pujada continua del preu de la llum i amb l’arribada de les primeres setmanes del fred, el nostre grup creu prioritari afavorir l’energia sostenible i accessible per a tota la població”. Per a Castelló: “hem de garantir que cap família d’Almenara es quede sense el dret a la llum o a la calefacció durant l’hivern”. Per això, “el nostre grup impulsa aquestes mesures d’emergència energètica i emergència climàtica”.

D’aquesta manera, Compromís per Almenara considera “insuficients” les mesures preses fins al moment pels governs autonòmic i estatal. Així mateix, la força municipalista insta a les administracions públiques, des de l’Ajuntament fins al Consell, a estudiar la viabilitat d’una empresa pública d’energia per “afavorir la competència del sector i beneficiar a les consumidores”. La força municipalista proposa que les administracions públiques reforcen “encara més” les polítiques d’impuls a l’autoconsum fotovoltaic, la generació distribuïda i les Comunitats Energètiques Locals.

D’aquesta manera, el portaveu local de Compromís considera que “l’administració local és la que més coneix la realitat dels pobles i, per tant, tenim el deure d’impulsar solucions amb la mirada llarga” perquè “de res serviran les mesures preses a curt termini si mentrestant no treballem en solucions reals, sostenibles i duradores”, ha afegit Castelló.

Horts urbans, comerç local i declaració institucional contra la prostitució

Compromís per Almenara ha presentat, també, per al seu debat dues propostes de declaració institucional i una moció. Pel que fa a les Declaracions Institucionals, Compromís per Almenara proposa la reivindicació contra la prostitució i el tràfic de dones i xiquets i xiquetes, amb la celebració d’una campanya de sensibilització entorn a la causa.

A més, proposa declara el 25 d’octubre com al Dia del Comerç Local i inclou una proposta històrica de la formació a Almenara: la creació d’horts urbans. Finalment, per via d’urgència, Compromís ha presentat una moció per mostrar el seu suport a la Regidoria de Feminisme i LGTBI+ de Castelló després de la censura a 32 llibres de temàtica LGTBI+ a causa de la denuncia d’Abogados Cristianos.

Pujar