28 de maig de 2020 28/5/20

Almenara s'adherirà als municipis que formen part de “XarxaSalut”

Almenara s'adherirà als municipis que formen part de “XarxaSalut” - (foto 1)

    El ple de l'Ajuntament d'Almenara té previst aprovar aquesta vesprada la incorporació de la localitat a “XarxaSalut”, la xarxa de municipis per la salut de la Comunitat Valenciana que s'han adherit al IV Pla de Salut autonòmic amb l'objectiu de desenvolupar accions en el marc de la promoció de la salut local. Per a açò segons l'alcaldessa, Estíbaliz Pérez, “formalitzarem el pertinent acord i començarem a treballar les accions necessàries per a impulsar els plans de salut en coordinació amb el Centre de Salut d'Almenara”. La col·laboració i el diàleg entre l'Ajuntament d'Almenara i el Centre de Salut començarà a tractar-se a través de les comissions i representants que es designen per a impulsar els programes.

    De fet, una de les primeres accions serà informar als diversos facultatius del Centre de Salut de la programació esportiva i els recursos existents en el gimnàs municipal o bé en el parc on es troba el gimnàs a l'aire lliure, per a que, si els metges ho consideren convenient puguen realitzar recomanacions als veïns que ho necessiten, des dels més xicotets fins als més majors. A més també permetrà la realització de campanyes o esdeveniments vinculats a la salut, així com una col·laboració estreta entre ambdues institucions.

    Gràcies a formar part de XarxaSalut, l'Ajuntament d'Almenara podrà participar activament en el desenvolupament del IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana, així com accedir a les ajudes i subvencions que es convoquen des de la Conselleria de Sanitat amb aquesta finalitat. També podrà participar en seminaris, jornades i tallers que es convoquen orientats a tal fi.

    També en formar part de XarxaSalut se buscarà obtenir millors resultats tant en la millora de la salut i qualitat de vida de la població, així com també a reduir les desigualtats sanitàries que puga haver-hi en la localitat. Finalment també es vol amb aquest pla millorar la convivència, la participació i la cohesió social del municipi.

    Pujar