elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almenara protegirà les muntanyes i els entorns naturals de les centrals fotovoltaiques i dels parcs eòlics dins del terme municipal

Almenara protegirà les muntanyes i els entorns naturals de les centrals fotovoltaiques i dels parcs eòlics dins del terme municipal
  • Quique Castelló: “D’aquesta manera, es compleix amb l’acord impulsat per Compromís amb l’objectiu d’apostar per la sobirania energètica i la protecció del territori”

El portaveu local de Compromís per Almenara i candidat a l’alcaldia, Quique Castelló, ha assegurat estar “satisfet” amb l’aprovació de la suspensió per a l'atorgament de llicències que tinguen per objecte la implantació de centrals fotovoltaiques i de parcs eòlics en el terme municipal. “D’aquesta manera, es compleix amb l’acord impulsat per Compromís amb l’objectiu d’apostar per la sobirania energètica i la protecció del territori”, ha assegurat Castelló. Compromís per Almenara també s’ha posicionat contra la MAT, la línia de molt alta tensió que després del tram Morella-Almassora continuarà fins a València i posarà en perill els pobles de La Plana Baixa.

L’acord al que fa referència la coalició no tindrà efectes en aquelles instal·lacions particulars que tinguen com a objectiu l’autoconsum energètic. El punt d’acord que es reflectava a la moció de Compromís en aquesta línia és el que apostava per “blindar vía norma subsidària la protecció de les nostres muntanyes, la Marjal i els camps front a les grans centrals fotovoltaiques o eòliques. En eixe sentit, proposem prohibir la instal·lació d’aquestes centrals al sòl no urbanitzable aspecte que haurà d’incloure també el futur PGOU ja que en l’actualitat, com en la majoria de poblacions, no es té en consideració aquesta qüestió”.

Cap recordar que, dins de la proposta de Compromís per Almenara, també s’incloïa estudiar la instal·lació de plaques fotovoltaiques en tots els edificis públics de la localitat on encara no n’hi ha cap, així com el cementiri o l’edifici de l’ajuntament vell. En aquest sentit, la formació sobiranista pretén utilitzar les plaques fotovoltaiques per a l’autoconsum i, també, per oferir l’energia produïda a la ciutadania per fer front a la pobresa energètica de manera que es situe al propi Ajuntament com a actiu principal en la possible futura empresa pública d’energia a nivell local. La proposta va ser aprovada per la majoria del plenari municipal.

Compromís aposta per la sobirania energètica

Compromís ha elaborat un pla per a avançar cap a un canvi de model energètic que siga més just i estiga en mans de la ciutadania, amb el qual es podrien generar més de 16.000 MW en la Comunitat Valenciana, sense necessitat de “destruir el territori”. La proposta de la coalició inclou la creació de l’Agència Valenciana de l’Energia

Compromís ha posat en marxa una web (www.comencenpelsostre.com) per a donar a conèixer el seu model de transició energètica, en el qual, entre altres qüestions, es pot consultar l'energia potencial que es pot generar a través dels sostres de cada municipi del País Valencià.

Pujar