elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almenara prohibirà la instal·lació de sales de joc prop dels centres educatius

Almenara prohibirà la instal·lació de sales de joc prop dels centres educatius
  • El Ple de l'Ajuntament aprova aquesta norma amb la intenció que no puguen estar a menys de 500 metres de les instal·lacions

El ple de l'Ajuntament d'Almenara té previst aprovar aquesta vesprada de manera inicial l'esborrany de la modificació de les normes subsidiàries del planejament urbanístic de la localitat amb l'objectiu de comptar amb una normativa local perquè no puguen instal·lar-se sales de joc i apostes en les proximitats dels centres educatius. La intenció és que no puguen estar a menys de 500 metres d'aquestes instal·lacions.

Una vegada aprovat inicialment l'esborrany es passaria a la següent fase que seria la remissió del mateix a la Generalitat Valenciana per a la demanda dels preceptius informes necessaris en diversos àmbits, així com l'exposició pública d'aquest.

L'alcaldessa, Estíbaliz Pérez ha assenyalat que es pren aquesta iniciativa “a causa de la preocupació per la problemàtica de la ludopatia existent en la nostra societat, una ludopatia que segons els estudis, cada vegada afecta més als nostres joves, per això volem fer aquest canvi normatiu amb l'objectiu que aquests salons a Almenara no arriben a instal·lar-se com a mínim a 500 metres dels centres educatius”.

Pérez assenyala que “d'aquesta manera es compleix la Declaració Institucional acordada en el ple del passat mes de setembre en la qual s'instava els serveis tècnics municipals que elaboraren i realitzaren tots els passos necessaris per a poder modificar les normes subsidiàries del planejament urbanístic d'Almenara perquè no pogueren instal·lar-se aquests locals prop dels centres educatius”. Ara “aprovem l'esborrany dels canvis en les normes subsidiàries elaborats amb tal finalitat que seguirà el seu procés legal perquè puga entrar el vigor al més prompte possible”. Pérez també ha recordat que la Declaració Institucional, com el seu nom indica, va comptar amb el suport de tots els grups municipals i els regidors no adscrits.

Pujar