6 de juliol de 2020 6/7/20

Almenara presenta uns pressupostos que “aposten per les obres del dia a dia per al benestar dels veïns”

Almenara presenta uns pressupostos que “aposten per les obres del dia a dia per al benestar dels veïns” - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Almenara celebrarà dimarts que ve el plenari on es debatran i aprovaran els pressupostos municipals per al pròxim exercici 2019 que s'incrementen en un 4.5% respecte a l'exercici anterior hagut d'especialment a l'augment del capítol d'ingressos per "les subvencions i ajudes provinents de la Generalitat Valenciana" segons ha explicat l'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez.

  Així a grans trets el pressupost presentarà un capítol de despeses de 6.243.369,24 euros enfront d'un capítol d'ingressos de 6.266.650 euros, la qual cosa suposa la previsió d'un lleuger superàvit.

  En el pressupost hi ha prevista una partida per a inversions de 324.000 euros. L'alcaldessa ha volgut destacar la "importància de les obres menors i d'accessibilitat, amb l'objectiu de seguir actuant en aqueixes xicotetes qüestions que milloren i embelleixen la localitat, obres que repercuteixen en el dia a dia dels veïns" doncs la partida prevista s'incrementa de 100.000 a 140.000 euros.

  També destaca un any més l'aposta per l'ocupació, en destinar-se 200.000 euros per als plans d'ocupació locals i foment del mateix, igual que es torna a apostar per la política de beques per a estudiants a les quals es destinen 20.000 euros. També es veurà incrementada la partida destinada a associacions locals, passant de 90.000 a 120.000 euros.

  L'equip de govern socialista encapçalat per Estíbaliz Pérez un any més en aquests comptes aposta pels serveis públics de gestió directa per part de l'Ajuntament d'Almenara com és el cas de l'Escola Municipal Infantil, el de recollida de brosses i neteja viària, el de socorrisme, els Escoles d'Estiu, Nadal i Pasqua, o l'Escola Esportiva entre unes altres.

  Finalment l'aposta pel medi ambient i la mobilitat urbana també es veuen reflectides en els comptes. Així figura un apartat per a la realització d'una auditoria energètica, i un altre per a la realització del Pla de Mobilitat Urbana, que ve subvencionat per fons europeus.

   

  Pujar