12 d’agost de 2020 12/8/20

Almenara participa en la guia de rutes turístiques inclusives de la Comunitat Valenciana

Almenara participa en la guia de rutes turístiques inclusives de la Comunitat Valenciana - (foto 1)

  La localitat d'Almenara és l'únic municipi de la província de Castelló que forma part de l'edició d'enguany de la guia de rutes turístiques inclusives de la Comunitat Valenciana que han presentat avui a Castelló el secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, al costat del president de la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Comunitat Valenciana (Cocemfe CV), Javier Segura, acte on també ha assistit l'alcaldessa Estíbaliz Pérez.

  En concret, la ruta inclusiva transcorre pels Estanys i la Platja Casablanca. Especialment el paratge que s'ha adaptat perquè puga ser visitat per totes les persones d'una forma accessible, perquè “volem un turisme accessible per a tots, trencant les barreres”. De fet s'ha creat una ruta adaptada, s'ha senyalitzat, igual que també s'han posat taules perquè puguen estar en elles persones amb cadires de rodes en la zona de pic-nic. 

  Pérez ha assenyalat que “és un projecte pel qual Almenara es mostra molt orgullosa i pel qual hem treballat cercant trencar les barreres i facilitar que les persones amb discapacitat i les seues famílies puguen gaudir del turisme en igualtat de condicions”. Pérez ha assenyalat que es va a seguir treballant i apostant en aquesta línia.

  El secretari autonòmic, Francesc Colomer, durant la presentació, ha destacat la participació d'Almenara "per fer que Els Estanys i la platja Casablanca puguen ser accessibles a tots els públics". Per açò ha assenyalat que "és un bon exemple que posa de manifest la voluntat de tota la societat, tant administracions com a entitats de la societat civil per a transformar productes turístics de les destinacions adaptades a la població".

  La primera de les rutes discorre per Almenara per a conèixer Els Estanys i la platja Casablanca; la segona ruta titllada com 'L'art del ninot', transcorre per la ciutat de València i proposa tres parades: el museu de l'artista faller, Els Tallers i el Museu Faller de la ciutat. La tercera ruta és la de l'arròs i va des del mirador de la Gola de Pujol fins al museu de l'Arròs, en el Cabanyal, passant per la illa del Palmar i el passeig amb barca per l'Albufera, adaptat a persones amb discapacitat. La quarta ruta, 'La València Científica', proposa la visita al Museu Príncep Felipe, a l’Hemisfèric i al Museu de Ciències Naturals. L'última de les rutes permet endinsar-se en la vall del joguet, visitant el Museu de la Nina d'Onil, la Fàbrica de Nines de Paola Reina, el Laberint de casa Tápena i el Museu Valencià del Joguet d'Ibi.

   1 comentari
  El lliri de mar
  El lliri de mar
  11/05/2017 02:05
  Si pero no

  Si todo muy bien.Pero todo esto pasa por tener la playa y el paseo en condiciones tanto de limpieza como de mantenimiento cosa que no ocurre. Cero en limpieza y cero en mantenimiento.Y eso es responsabilidad del ayuntamiento.

  Pujar