elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almenara obri les visites a la seua emblemàtica torre restaurada: Així ha quedat

Almenara obri les visites a la seua emblemàtica torre restaurada: Així ha quedat
  • Seran el cap de setmana del 22 i 23 de juny, amb inscripció prèvia en la Tourist Info d'Almenara, situada en el Molí d’Arròs

MÉS FOTOS
Almenara obri les visites a la seua emblemàtica torre restaurada: Així ha quedat - (foto 2)

Una vegada han acabat les obres de restauració i recuperació de la Torre Bivalcadim del Castell d’Almenara, coneguda popularment com l’Agüelet, l'ajuntament organitzarà unes jornades de portes obertes perquè els veïns i les veïnes de la localitat coneguen la torre així com quin ha sigut el procés de la seua restauració de la mà de l'arqueòleg encarregat de l'obra, José Francisco Albelda.

Així, per fi els veïns i visitants podran conéixer de prop esta torre després d'una restauració que ha causat polèmica en xarxes socials entre detractors i partidaris pel canvi en la seua fesomia, que ha recobrat l'estat que tenia fa mil anys.

Les visites guiades es duran a terme el dissabte 22 i el diumenge 23 de juny a partir de les 9 hores en torns de 20 minuts. A causa de les dimensions de l'interior de la Torre, els grups seran reduïts. El punt de trobada serà l'esplanada del Camí del Castell. Es recomana portar aigua, calçat i roba còmoda, així com gorra o altres elements per a protegir-se del sol.

Per a poder accedir a les visites guiades serà imprescindible la inscripció prèvia en la Tourist Info d'Almenara situada en el Molí d’Arròs a partir de demà, dimecres 12 de juny. Les visites seran gratuïtes i per a majors de 16 anys.

La Torre Bivalcadim es podrà recórrer de mode semblant a com es feia durant època renaixentista a través d'escales de mà per a accedir des de l'exterior a primera planta i des d'aquesta al seu torn accedir mitjançant altres escales a l'aljub de la planta baixa i a la coberta, zona on els visitants podran gaudir de l'experiència de visualitzar tot el paisatge a través dels merlets del parapet defensiu.

La intenció de l'Ajuntament d'Almenara és convertir en habituals aquestes visites guiades, per la qual cosa a partir d'octubre hi haurà una visita guiada mensual fins a final d'any, que es prolongaran en el temps en cas que hi haja demanda.

NOVES RESTAURACIONS

L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, ha comentat que “després de molts anys de treball hem complit amb un dels nostres grans objectius, restaurar la Torre Bivalcadim, i una vegada acabats tots els treballs hem volgut mostrar les obres realitzades a tots els veïns i les veïnes de la localitat i explicar-los el procés de les obres perquè el coneguen de primera mà”.

Estíbaliz Pérez ha avançat també que “no pararem ací amb el procés de recuperació, restauració i rehabilitació del nostre patrimoni, per la qual cosa continuarem optant a les ajudes per a continuar amb la Torre Borgamuza (l’Agüeleta) i la resta del Castell, sempre seguint les indicacions del Pla Director”. En aquest sentit, ja s'han sol·licitat dues subvencions i s'està preparant la petició d'una tercera.

L'obra de recuperació i restauració de la Torre Bivalcadim ha sigut executada per Retineo Ingenieria S.L. per un import aproximat de 184.000 euros, dels quals 150.000 provenen una subvenció concedida des de Presidència de la Generalitat Valenciana durant la legislatura passada, sent la resta sufragada pels fons municipals de l'Ajuntament d'Almenara.

 

Pujar