elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almenara fomentarà el turisme d'observació d'ocells

Almenara fomentarà el turisme d'observació d'ocells
  • El consistori s'adhereix al programa Creaturisme de Turisme Comunitat Valenciana en la seua modalitat de “birding”

L'Ajuntament d'Almenara, amb la finalitat de continuar potenciant un turisme especialitzat, de qualitat i respectuós amb el medi ambient, s'ha adherit al programa Creaturisme de Turisme Comunitat Valenciana, en concret a la modalitat de turisme ornitològic, més conegut com “birding” dins dels productes especialitzats a promocionar.

L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, ha destacat que “ens adherim a Creaturisme Birding per a continuar oferint alternatives turístiques especialitzades i diferencials, que tenen un gran potencial en la nostra localitat, perquè comptem amb importants paratges naturals com els Estanys i la marjal, enclavaments reconeguts internacionalment per la presència de nombroses aus, que poden ser observades a distància, sempre respectant-les així com respectant l'entorn”.

D'aquesta manera s'obri una nova via innovadora d'un turisme de qualitat i respectuós ambientalment, per al que es compta amb una ruta específica amb uns panells autoguiables dels ocells presents en el paratge. Aquesta ruta està adaptada al públic familiar i és una de les primeres inclusives de la Comunitat Valenciana. Aquestes accions completaran la ruta i activitats habituals dels Estanys, i les realitzades pel Centre d’Interpretació de la Línia XYZ, sense oblidar les millores i tasques de neteja que s'estan realitzant a l'entorn de manera permanent.

Amb aquesta adhesió a Creaturisme Comunitat Valenciana en la seua modalitat de “birding” es busca fomentar el turisme específic per a continuar creixent en l'aposta per un turisme de qualitat i sostenible, aprofitant els grans espais naturals amb els quals compte Almenara.

Pujar