elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almenara demanarà l’establiment d’ajudes directes després de les pluges dels últims dies

Almenara demanarà l’establiment d’ajudes directes després de les pluges dels últims dies
  • Se sol·liciten per als agricultors d'una banda i per una altra per a frenar els efectes que tindrà l'atur en els jornalers

L'equip de govern de l'Ajuntament d'Almenara presentarà al pròxim ple ordinari una moció després de les pluges dels últims dies, en la qual es vol sol·licitar a diverses administracions com són la Diputació de Castelló, la Generalitat Valenciana (conselleries d'Agricultura i Economia) i al Govern d'Espanya (Ministeris d'Agricultura i Ocupació) l'establiment d'una sèrie d'ajudes directes per a pal·liar els efectes de la pluja en diversos àmbits. Cal assenyalar que fins al moment a Almenara s'han acumulat més de 130 litres per metre quadrat.

Segons ha explicat el regidor d'Agricultura, Lorenzo Vicent,"d'una banda veiem que serà necessari un suport als agricultors que poden perdre bona part de les seues collites tal com estan anunciant els sindicats agraris, doncs les pèrdues poden ser de bastants milions d'euros". Però d'altra banda "també veiem que serien necessàries unes ajudes directes als ajuntaments per a poder realitzar noves contractacions dins de l'atur agrari perquè la campanya es reduirà respecte a l'habitual , per la qual cosa el treball per als jornalers del camp serà menor que el d'altres temporades, amb el que la seua estada d'atur serà major, qüestió que volem pal·liar".

Durant les pròximes jornades s'acabarà d'articular aquesta moció que es presentarà des de l'equip de govern i que s'espera puga comptar amb el suport de la resta de formacions que componen el ple municipal.

Pujar