6 de juliol de 2020 6/7/20

Almenara crearà un centre d'interpretació sobre la línia XYZ

Almenara crearà un centre d'interpretació sobre la línia XYZ - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Almenara crearà un centre d'interpretació sobre la línia XYZ - (foto 2)

  L'Ajuntament d'Almenara està elaborant un projecte per a la creació futura d'un Centre d'Interpretació de la línia XYZ, conjunt de fortificacions de la Guerra Civil, que parteix en la gola entre Almenara i la Llosa (Platja Casablanca) i arriba fins a Santa Cruz de Moya (Conca) i que és de summa importància històrica. L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, ha assenyalat que amb aquesta actuació es busca “d'una banda potenciar el turisme i les visites en la localitat i per una altra recuperar la nostra memòria històrica”. El Centre d'Interpretació de la línia XYZ, primer a la comarca, se situarà en les instal·lacions de l'Aula de la Natura (Casa dels Anglesos) en el Paratge dels Estanys.

  Així doncs, Almenara comptarà amb aquest centre informatiu on es recordarà que va significar aquesta línia de fortificacions així com el que va ser la Guerra Civil. A més també està previst que en diverses fases, aquesta actuació, vinga acompanyada de la creació de rutes i recuperació i restauració del patrimoni existent en aquesta línia de fortificacions al seu pas per la localitat.

  L'alcaldessa, Estíbaliz Pérez, destaca la posada en valor de la línia XYZ en el vessant turístic, perquè “està en auge la gent que recorre les rutes o que busca conéixer el patrimoni o fortificacions passades, com el cas de la Guerra Civil” amb el que “el Centre d'Interpretació seria un atractiu juntament amb les rutes per a acollir visites de tota mena” així com les de les persones particulars durant tot l'any, amb el que “busquem també desestacionalitzar el turisme”.

  D'altra banda, també amb aquesta actuació “busquem recuperar la memòria històrica amb una aposta forta, és a dir, com va ser la Guerra Civil, elements, característiques, infraestructures, en la línia que porta aquest equip de govern com ha quedat demostrat en el tema dels camps de concentració nazis, recordant la figura de José Saez Melchor que va estar en el de Mauthausen”, tal com ha assenyalat l'alcaldessa.

  Per a la realització d'aquest Centre d'Interpretació, l'Ajuntament d'Almenara destinarà 30.000 euros dels pressupostos municipals, als quals se sumaran les aportacions que se sol·licitaran a Turisme Comunitat Valenciana.

  Pujar