24 d’octubre de 2020 24/10/20

Almenara comença les festes patronals amb la presentació dels festers

Almenara comença les festes patronals amb la presentació dels festers - (foto 1)

  L'Auditori Vicent Casanova Rebollar d'Almenara ha acvollit aquesta nit la presentació de les festes patronals d'Almenara 2017 en la qual s'han donat a conèixer les vuit parelles de festers i festeres abillats amb els vestits locals al costat de les quatre presentadores, que seran els representants de les festes dins dels Quintos 2017. A més també participaran en els actes centrals i col·laboraran en la programació festiva. Les festes també comptaran amb la presència dels Quintos dels 25 anys.

  En l'acte també s'ha reconegut als festers d'honor, que enguany són José Beltrán Melchor, nascut en 1923 i Dolores Córdoba Villegas, nascuda en 1921, així com també s'han lliurat els premis als guanyadors del V Concurs Escolar de Cartells de Festes, que han sigut Sara Abarca, Roser Fenollosa i Blanca Chovares quant al de les festes patronals, i Dívali Martínez del cartell de festes de la Platja Casablanca. La vetlada ha conclòs amb un espectacle de màgia i monòlegs.

  Amb la presentació es donen inici a les festes patronals que es perllongaran fins al diumenge 1 d'octubre amb "una gran varietat d'actes per a tots els públics" segons ha explicat l'alcaldessa Estíbaliz Pérez, amb l'objectiu que "participe tota la població, gaudint però amb respecte i civisme, així com tots els visitants que s'acosten fins a la nostra localitat". Pérez ha agraït la col·laboració dels Cinquens 2017, com dels 25 anys, igual que tota associació, entitat, penyes, empreses o persones que "treballa perquè prosperen les festes d'Almenara".

  Les celebracions seguiran demà dissabte amb la XXXIV Volta a Peu i la recuperació del cinema a l'aire lliure en l'Auditori amb la projecció de la pel·lícula "La, La Land". El diumenge serà la quedada BTT Barraques-Almenara. El dimecres arribarà la montà de Cadafals i el dijous a la nit serà l'Entrada de Penyes.

  El regidor de festes, Iván Cardona, ha destacat enguany l'aposta en l'àmbit musical. Així el diumenge 24 a la nit arribarà l'espectacle "Recordant a Nino Bravo" de Infinity Espectacles amb la participació del cantant local Ximo Beri i l'Associació Musical Santa Cecilia d'Almenara. El dilluns 25 a la nit arribarà la Nit Pop amb l'actuació de Javier Urquijo dels Secrets i Carmelo López del Nord. Tots dos musicals coincidiran amb els dies grans de les festes en honor a la Mare de Déu del Bon Succés i Sant Roc. A més durant les celebracions actuaran les orquestra La Tribu i New Limite, igual que es recupera la Nit de Rock amb "la Fulla Kaduka" de la mà dels Quintos 2017.

  Pel que fa a l'apartat taurí, la popular desencaixonà dels bous salvatges serà el divendres 22 a la nit, a la qual seguirà una embolà d'un exemplar de Tierra Joven oferida per Polo i Companyia "Aficionats al Bou d'Almenara", acte que segons Cardona també es recupera enguany. Les exhibicions dels bous patrocinats pel consistori començaran el dissabte amb exemplars de Valdefresno i Los Bayones, tancant amb un embolat cerril. Els bous també coparan la programació del dimarts amb tres nous exemplars salvatges (dos a la vesprada i un a la nit) també patrocinats per l'Ajuntament d'Almenara.

  El divendres 29 de setembre s'exhibirà un bou cerril patrocinat per la penya El Morrillo al que seguiran dues vaques salvatges patrocinades per la penya Los Armónicos. El dissabte 30 serà el torn de les vaques i bou embolat de la ramaderia local Tauro Covatelles.
  A més entre els més de 70 actes programats en les festes destaquen les novetats del Gran Prix penyista sense vaquetes, així com el tobogan aquàtic. No faltaran els esdeveniments gastronòmics com el concurs d'all-i-oli amb barbacoa gegant, el sopar de caldereta de carn de bou, o les paelles de les quintes. També hi ha actes esportius, infantils, majors i fira d'atraccions.

  Pujar