elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almenara augmenta un 40% el nivell de transparència de l’Ajuntament arran de les propostes de Compromís

Almenara augmenta un 40% el nivell de transparència de l’Ajuntament arran de les propostes de Compromís
  • Castelló: “Les coses no passen per casualitat. Aquest darrer any, després d’haver-ho denunciat Compromís i d’haver fet propostes de millora, hem avançat en transparència”

  • L’Ajuntament d’Almenara tenia 9 punts l’any passat i es trobava a la cua dels ajuntaments d’arreu de l’Estat, segons la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Infoparticipa

El portaveu local de Compromís per Almenara, Quique Castelló Abad, ha valorat positivament els resultats de l’estudi sobre transparència en els ajuntaments elaborat per la Universitat Autònoma de Barcelona i Infoparticipa. Així doncs, destaca l’augment d’un 40% del nivell de transparència del consistori que venia d’obtenir 9 punts l’any 2023 i ara ha assolit una valoració de 30 punts. Castelló ha afirmat que “les coses no passen per casualitat. Aquest darrer any, després d’haver-ho denunciat Compromís i d’haver fet propostes de millora, hem avançat en la transparència de l’Ajuntament”. Almenara, a més, aprova en matèria de transparència i comunicació pública aconseguint un 58% de valoració.

Cal recordar que, en les eleccions municipals de 2023, Compromís per Almenara va aconseguir un resultat històric i va precipitar el final a més de dues dècades de majoria absoluta del PSPV-PSOE a Almenara. Els nacionalistes reivindiquen, així, el seu paper decisiu per canviar el funcionament del consistori. “Som el motor del canvi al poble, malgrat el soroll i els atacs que rebem de manera sistemàtica, perquè tenim el cabet en la faena i estem centrats en Almenara”, ha manifestat Quique Castelló Abad.

Compromís vol més transparència

Tanmateix, Compromís vol més transparència i més mecanismes de participació ciutadana. És per això que els sobiranistes han continuat fent propostes que, de moment, el PSPV-PSOE ha votat en contra. Cal recordar, en aquest aspecte, que en octubre es va desestimar una moció de Compromís que tenia l’objectiu d’augmentar la transparència i la participació directa de la ciutadania en les festes patronals. A més, “hem demanat fer públics els resultats de diferents estudis i àrees. Compromís pretén que la ciutadania conega el grau de funcionament de la recollida selectiva de residus i l’estat de la seguretat dels edificis públics, per exemple”, ha apuntat el portaveu valencianista.

Així, Castelló ha assenyalat que “haurem de revisar el model dels pressupostos participatius, que hem realitzat enguany per primera vegada, i que no ha sigut un procés del tot transparent”. “La ciutadania que ha participat té dret de saber els criteris i en base a què s’han acceptat o no les seues propostes en els pressupostos participatius”, ha finalitzat.

 

Pujar