elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almenara aprovarà dimecres el Reglament de Participació Ciutadana, iniciat fa cinc anys a proposta de Compromís

  • Castelló recorda la tasca dels regidors de Compromís Carme i Robert, que van aconseguir l'acord per impulsar el reglament, i felicita l'Ajuntament per donar aquest pas

  • Castelló: “Quan ens preguntem perquè és útil votar-nos, hem de recordar mesos com aquest setembre de 2021 en què impulsem a Almenara cap a la radicalitat democràtica i posem al poble al centre de la política”

El portaveu local de Compromís per Almenara, Quique Castelló, ha celebrat que “després de 40 anys, Almenara recuperarà el Reglament de Participació Ciutadana”. Ho farà al proper ple extraordinari, el qual tindrà lloc el dimecres, 29 de setembre. “Això sí que és un motiu per celebrar-nos com a poble, ja que a més a més es tracta d’un acord per unanimitat de tots els grups municipals” ha afegit Castelló”. El regidor ha volgut, igualment, agrair la tasca “de totes les persones les quals han participat en aquest procés, iniciat després d’una moció de Compromis per Almenara que Robert i Carme van portar al ple en 2016”.

Tal i com ha indicat l’edil “una de les raons per les quals existim és per donar-li la veu al poble” i, per això, “quan ens preguntem perquè és útil votar-nos, hem de recordar mesos com aquest setembre de 2021 en què impulsem a Almenara cap a la radicalitat democràtica i posem al poble al centre de la política”. L’aprovació arriba després d’unes negociacions que s’allarguen des de 2016, amb una interrupció per motius polítics després de les denúncies del PP a l’alcaldia i una nova interrupció a causa de la pandèmia.

Amb l’aprovació del document, l’Ajuntament d’Almenara haurà de destinar una partida concreta dels Pressupostos Municipals de l’any vinent als pressupostos participatius. Es tracta, segons Castelló, “del major avanç que aporta aquest primer Reglament”. Per altra banda, el document especifica la possibilitat de què qualsevol associació o veí i veïna puga defensar una moció al ple, mitjançant els tràmits indicats al reglament. També s’inclouen aspectes com el Consell dels Xiquets i de les Xiquetes i s’amplia la pluralitat a la premsa local.

Pujar