5 de juliol de 2020 5/7/20

Almenara adapta Els Estanys per a persones amb mobilitat reduïda

Almenara adapta Els Estanys per a persones amb mobilitat reduïda - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Almenara adapta Els Estanys per a persones amb mobilitat reduïda - (foto 2)
  Almenara adapta Els Estanys per a persones amb mobilitat reduïda - (foto 3)
  Almenara adapta Els Estanys per a persones amb mobilitat reduïda - (foto 4)
  Almenara adapta Els Estanys per a persones amb mobilitat reduïda - (foto 5)
  Almenara adapta Els Estanys per a persones amb mobilitat reduïda - (foto 6)

  El Secretari Autonòmic de l'Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer ha visitat aquest matí junt a l'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez les actuacions que s'estan duent a terme en el paratge dels Estanys amb l'objectiu de suprimir les barreres arquitectòniques i convertir-lo en un paratge adaptat per a les persones amb mobilitat reduïda. L'alcaldessa, Estíbaliz Pérez, ha destacat que "el paratge dels Estanys serà un dels primers inclusius, amb rutes i zona de pic-nic adaptades i que anem a promocionar conjuntament des de l'Ajuntament amb l'Agència Valenciana de Turisme dins de la Guia de Turisme Adaptat".

  L'alcaldessa ha destacat que "portem des de l'estiu treballant al costat de Cocemfe, amb el seu total assessorament, per a adaptar el nostre paratge i les nostres rutes perquè siguen accessibles tant a les persones amb mobilitat reduïda com també amb ceguesa". Així "no estem parant i ens falten uns pocs detalls perquè l'actuació estiga ja totalment acabada i puga ser utilitzada que és el nostre objectiu".

  Així doncs, entre les actuacions destaca l'habilitació para persones invidents de la Ruta curta que voreja els Estanys que té una longitud superior als 150 metres. A més també s'han adequat les casetes i miradors de fauna perquè des d'elles puguen contemplar-la les persones que van en cadira de rodes. Al mateix temps s'estan col·locant en les rutes més bancs per al repòs de la gent que acudeix, així com també un total de deu recolçadors Isquios al llarg de la ruta.

  Les actuacions es completen amb la creació en la zona de pic-nic d'un carril separat amb fustes perquè puga ser utilitzat per persones amb cadires de rodes, així com la creació de les pertinents rampes i adaptació dels banys públics. A més, amb l'assessorament de Cocemfe s'han instal·lat una sèrie de taules en la zona de pic-nic reservades i adaptades per a persones amb cadires de rodes, per la qual cosa solament tenen bancs a una part. Tot açò es completa amb la zona reservada d'estacionament que ja existia.

  El Secretari Autonòmic de l'Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat en la seua visita "que a Almenara estem passant de la teoria a la pràctica de buscar la nostra línia de turisme inclusiu, sense barreres perquè totes les persones puguen gaudir d'aquesta meravella natural". Colomer ha destacat que "Almenara és un exemple d'integració i de treball conjunt amb les associacions com Cocemfe per a la búsqueda del turisme inclusiu, dins del compromís que tenim tots". L'alcaldessa Estíbaliz Pérez ha agraït a Colomer el seu suport i aposta per Almenara.

  Pujar