22 de setembre de 2020 22/9/20

Els alcaldes del litoral sud de Castelló es reuniran el dimarts amb la Directora General de Costes

Els alcaldes del litoral sud de Castelló es reuniran el dimarts amb la Directora General de Costes - (foto 1)

    L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, juntament amb els altres alcaldes i alcaldesses del litoral sud de la comarca de la Plana Baixa (Borriana, Nules, Moncofa, Xilxes i la Llosa) tenen previst dimarts que ve dia 18 una visita a Madrid per a mantenir una trobada amb la Directora General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, Raquel Orts, amb el problema de la forta regressió i la falta d'esculleres en el transfons. Pérez ha assenyalat que "fa més d'un any que sol·licitàrem la reunió conjunta, però la qüestió es va reactivar de manera notable després dels últims temporals succeïts a la fi del passat any, amb el que va entrar en l'agenda".

    L'alcaldessa d'Almenara ha destacat que "volem conèixer com està la situació i que pensen fer cara al futur, perquè encara que ara han reparat els danys, la protecció definitiva segueix faltant, perquè necessitem mesures urgents com la construcció de les esculleres que evitarien la gran regressió existent".

    Per açò "anem a preguntar com estan les coses i a veure la voluntat política existent sobre el futur i les actuacions necessàries, i que ens expliquen què hi ha en la previsió de pressupostos de l'Estat per a enguany, si estan les primeres partides per als espigons o només per a previsió de reparació de temporals, per la qual cosa volem que ens expliquen i expliquen". També ha recordat Pérez que "tots els ajuntaments afectats en el sud de Castelló hem aprovat en ple una moció sol·licitant una actuació urgent i que estiga plasmada en els pressupostos perquè el nostre litoral no pot esperar més".

    Pujar