elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 2000 persones visiten l'Oficina de Turisme de la Platja de Casablanca

Més de 2000 persones visiten l'Oficina de Turisme de la Platja de Casablanca
  • Els serveis de vigilància realitzen 50 atencions durant l'estiu

MÉS FOTOS
Més de 2000 persones visiten l'Oficina de Turisme de la Platja de Casablanca - (foto 2)

Més de 2000 persones han visitat durant aquest estiu de 2016 l'Oficina de Turisme de la Platja Casablanca d'Almenara el que ha suposat superar tots els registres històrics quant a informació. Cal destacar que la procedència dels visitants majoritàriament és de la Comunitat Valenciana, però també destaquen els veïns del País Basc i Aragó el que significa que s'estan arreplegant els fruits de les visites i campanyes d'hivern en fires com SEvatur i Aratur. Pel que fa a la branca internacional, destaca la presència de turistes francés i alemany en la localitat”.

L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, ha destacat “les bones dades registrades que suposen la progressió continua d'Almenara des del punt de vista turístic i residencial, anant cada any a més”. També ha recordat que “cada any treballem des del consistori per a millorar els nostres serveis en una platja catalogada com a bandera blava i en la nostra sendera blava, així com en l'atenció als veïns i visitants”.

Malgrat comptar amb un turisme residencial consolidat, no han deixat d'entrar pernoctacions en els apartaments de Nova Almenara, doncs setmanalment nous turistes han entrat per a passar les vacances en la nostra localitat. A més també és punt important el càmping de la Malva-Rosa ja que molts campistes busquen l'oficina d'Almenara, que s'ha convertit en un punt de referència, ja que és la que més pròxima tenen. Pel que fa a les demandes turístiques, la segona residència s'ha consolidat i els visitants que coneixen la zona, cada any cerquen en l'Oficina de Turisme noves alternatives, mentre que els nous residents busquen conèixer l'entorn i les activitats que es realitzen.

A més, més de 800 persones han passat per l'Oficina de Turisme per a inscriure's en les activitats estivals de la localitat com és el cas de la zumba, patinatge o spinning, i moltíssimes més s'han acostat a arreplegar la programació cultural, esportiva i festiva de l'estiu, servei que es ve prestant des de 2005, consolidant l'Oficina de Turisme com a punt de referència en la localitat durant els últims 12 anys.

Serveis de vigilància

Pel que fa als serveis de vigilància enguany destaca l'increment de les dotacions però també la tranquil·litat amb únicament 50 atencions el que suposa una disminució d'un 40% respecte a l'any passat. El més destacat és que aquest exercici no hi ha hagut plaga de meduses el que suposa menys capellans, i per una altra també que no hi ha hagut que realitzar cap rescat greu. L'alcaldessa d'Almenara ha destacat “l'importantíssim treball realitzat per l'equip de socorristes enguany per a salvaguardar la seguretat dels veïns i visitants, una labor que mereix un gran reconeixement”.

Destacar que el personal de vigilància i salvament de platges està contractat directament per l'Ajuntament d'Almenara. Enguany s'ha incrementat en dues hores més el servei sent de 10 del matí a 8 de la vesprada, la qual cosa ha significat un salt de qualitat i prestació de serveis per als banyistes. La posta sanitària cobreix un servei de 2 quilòmetres de platja amb tres punts de vigilància per al que es compta amb tot el material sanitari, maletí de oxigenoterapia, embarcació o quad per al que es necessite destacant la labor realitzada. A més es realitza el servei de punt accessible, en el qual s'ajuda diàriament a les persones amb mobilitat reduïda.

Pujar