elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat de València ratifica l’eradicació de la plaga de mosquits a Almassora

La Universitat de València ratifica l’eradicació de la plaga de mosquits a Almassora

    La Universitat de València ha remès a l'Ajuntament d'Almassora l'informe realitzat a instàncies del Servei Provincial de Plagues, que confirma l'absència de mosquits en el terme municipal. "Després de la visita realitzada en l'àrea urbana del municipi no s'ha detectat la presència de cap dels estats del cicle vital dels mosquits", assenyala el catedràtic de control de plagues de la UV, Ricardo Jiménez Peydró.

    La regidora de Medi Ambient d'Almassora, María José Tormo, ha destacat que l'informe "ratifica l'eradicació dels mosquits en el nostre terme municipal, per la qual cosa no podem parlar de plaga, com va ocórrer en l'estiu de 2015, sinó de normalitat absoluta". L'edil ha vinculat aquesta situació "al control que realitzem des del consistori i a la inversió que assumim des dels primers dies de gener, convertint-nos així en pioners en la província per a garantir un estiu tranquil, com ara demostra l'informe de la Universitat de València".

    Cal destacar que l'Ajuntament d'Almassora invertirà enguany més de 21.000 euros, entre el calendari pactat amb l'empresa i les jornades extraordinàries de treball, a la lluita contra els mosquits. "És la quantitat reservada en 2016, que va permetre un estiu tranquil, i a la qual vam sumar en el seu moment la subvenció de 6.369,13 euros de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i 2.123,55 euros de la Diputació Provincial de Castelló", ha ressaltat Tormo.
    El 4 de gener van arrancar les prospeccions en les zones humides d'Almassora i tres mesos més tard, l'empresa contractada per l'Ajuntament per al control de les plagues va activar el primer tractament larvicida de l'any davant la pujada de les temperatures. L'aparició de les primeres larves de l'any va motivar la fumigació en espais amb aigua estancada per a evitar el desenvolupament de les cries.

    "Arrere queda l'estiu de 2015, en el qual registrem més d'un centenar de queixes per molèsties de mosquits que ara sabem amb certesa que es podrien haver evitat amb més planificació, i ens mantenim en els nivells de l'estiu passat", ha apuntat la responsable municipal de Medi Ambient. Aquesta part ha agraït també la col·laboració ciutadana, "cada dia més conscienciada de la necessitat de buidar basses i realitzar tractaments periòdics per a evitar el desenvolupament de plagues en els focus habituals".

    Quant al cronograma de treball, el tractament més agressiu és l'actual, concentrat entre els mesos de maig i setembre amb diverses inspeccions setmanals en els punts del casc urbà, la platja i Santa Quitèria que pateixen una major incidència de la plaga. No obstant açò, el tractament també està supeditat a les condicions meteorològiques, que poden ser determinants en l'evolució de la plaga.

    Pujar