elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La unitat de respir d'Almassora formarà a voluntariat especialitzat en demències

La unitat de respir d'Almassora formarà a voluntariat especialitzat en demències

  La unitat de respir d'Almassora acollirà un curs dirigit a persones que vulguen desenvolupar tasques de voluntariat amb pacients afectats per demències. La formació serà totalment gratuïta i oberta a la població, amb l'objectiu de facilitar als assistents totes les eines necessàries per a donar unes cures adequades.

  La promotora de la iniciativa és la Fundació Alzheimer Salomé Moliner, entitat gestora del centre d'Almassora. Els seus responsables han dissenyat un programa que dividirà la formació en tres àrees. La neuropsicològica servirà per a donar a conèixer les fases del mal d'Alzheimer així com els diferents tipus d'intervenció i tècniques d'estimulació cognitiva. A continuació, detallaran les cures bàsiques i la importància de la fisioteràpia per als afectats per la demència i, finalment, explicaran aspectes socials com a recursos i prestacions que poden ser d'utilitat per als cuidadors.

  La formació començarà el pròxim 27 de novembre i la part teòrica s'impartirà en horari de vesprada durant cinc sessions. Posteriorment, l'alumnat podrà realitzar altres 20 hores de classes pràctiques per a completar el curs. La inscripció romandrà oberta fins al 24 de novembre i haurà de formalitzar-se en la pròpia unitat de respir de Santa Quitèria, per telèfon o per correu electrònic.

  El president d'AFA Castelló, Emili Marmaneu, ha compartit els detalls d'aquest programa amb la primera tinent d'alcaldessa, Susanna Nicolau, i regidora de Serveis Socials, Diana Belliure durant les "olimpíades" que l'entitat celebra amb les famílies en el centre i de les quals, en aquesta edició, han gaudit més de 50 persones entre usuaris i familiars.

  "Agraïm el treball que tots els professionals d'aquesta unitat de respir realitzen tant per al benestar dels afectats com dels seus familiars, als quals acompanyen en totes les fases de procés d'aquesta dura malaltia", ha manifestat Belliure. L'edil ha celebrat que la creació d'aquest centre, "un dels primers compromisos portats endavant per l'equip de govern" segons ha recordat, "haja ajudat i continue ajudant a tantes veïnes i veïns del municipi", i s'ha compromès a seguir implementant millores com la introduïda el passat any per a la prestació del servei de transport adaptat fins a les instal·lacions de Santa Quitèria.

  Pujar