elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Unanimitat a Almassora per la defensa de la costa

Unanimitat a Almassora per la defensa de la costa
  • El ple dóna suport al text impulsat per Alcaldia per a adherir-se a la concentració de demà

El ple de l'Ajuntament d'Almassora ha traslladat hui el seu suport, a través d'una declaració institucional, a la concentració que tindrà lloc demà a la platja de Pla de la Torre. Els quatre grups amb representació municipal han signat el document impulsat des d'Alcaldia per a manifestar la seua adhesió al manifest elaborat amb motiu de l'acte públic. Ho han fet a penes unes hores després que l'alcaldessa, Merche Galí, i la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, participaren en el Congrés per la regeneració de les costes espanyoles celebrat a Oropesa.

D'aquesta manera, la corporació municipal d’Almassora ha reiterat el seu suport en diverses ocasions a la “urgent necessitat” que té la localitat de les obres de regeneració de la costa. A més dels textos presentats, indica el text, “s'han fet altres accions com l'elaboració d'estudis tècnics o directament reclamar-lo en aquelles reunions que s'han mantingut amb els responsables de la Direcció General de Costas”.

En l'actualitat, subratlla la declaració institució, “sabem que es troba molt avançat el procés de contractació del projecte de solucions tècniques per a frenar la regressió de la zona del Pla de la Torre”. No en va, els tècnics del Ministeri estudien ja les tres pliques econòmiques de les empreses presentades al concurs de licitació després d'admetre a tràmit les tres candidatures. “Hem de seguir vigilants i exigir que els terminis es complisquen perquè es puga fer el més àgil possible tot el tràmit del projecte i de les obres”, assenyala el text aprovat hui.

“En definitiva, la postura que ha mostrat sempre aquest Ajuntament en defensa de la costa, ha sigut la d'exigir el seu defensa i de les propietats que es puguen veure afectades pels efectes de la regressió”, afig la declaració. Referent a això, els quatre grups han mostrat també el seu suport a la concentració impulsada des de la plataforma Mediterrània amb la col·laboració de les tres associacions veïnals de la platja d'Almassora que tindrà lloc demà.
Al seu torn, el departament de Cultura ha contractat l'actuació de la batucada Batukayra per a acompanyar a les persones que acudisquen a l'acte de reivindicació en la zona del Roser de la Mar. La concentració està prevista a les 19.45 hores i 15 minuts després tindrà lloc la lectura del manifest.

Sanitat

D'altra banda, tots els grups han signat la declaració institucional per a sol·licitar a la Conselleria de Sanitat el reforç de l'assistència a Almassora. La carta remesa per l'alcaldessa al conseller incideix en la necessitat de recuperar les prestacions del centre de salut integrat de Pius XII i la reobertura del consultori de la platja, entre altres.

Pujar