elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tret d’eixida a l’Entitat de Gestió i Modernització de la indústria d’Almassora

Tret d’eixida a l’Entitat de Gestió i Modernització de la indústria d’Almassora
  • Crear ocupació i millorar la competitivitat, claus de la posada en marxa de l’ens

Almassora ha reunit aquest matí a les empreses dels polígons per a constituir la primera Entitat de Gestió i Modernització (EGM) de les àrees industrials del municipi, en una trobada promoguda entre la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana (Fepeval), l’Institut Valencià deCompetitivitat Empresarial (IVACE) i l'Ajuntament d'Almassora.

La reunió ha permés a les empreses assistents conéixer les claus per a impulsar aquesta plataforma que serà un altaveu de les seues necessitats i reptes de futur i que servirà per a millorar la comunicació amb l'administració i potenciar el creixement de la indústria. L'alcaldessa, Merche Galí, ho ha ressaltat en la intervenció inaugural d'una jornada “que marca l'inici de nous contactes fins a professionalitzar la gestió de les àrees industrials, en la qual ens volem implicar i implicar també agents externs”.

Elena Álamo, en representació de Fepeval, ha detallat com és el procés de creació d'aquesta entitat que Almassora vol accelerar per a enfortir la competitivitat de les seues empreses.  Entre els avantatges de la seua creació destaca la col·laboració públic-privada, la millora de les infraestructures i les inversions en els polígons, la renovació d'accessos i una aposta clara per la reducció del consum energètic i la millora de les xarxes de serveis com l'aigua o les telecomunicacions.

En aquest sentit, la cita, que té lloc després de les reunions de treball mantingudes entre els representants municipals i Fepeval, ha abordat una qüestió clau per al futur de la indústria: l'energia. La ponència sobre la comunitat energètica local en les àrees industrials no ha faltat en el programa de la jornada, que també ha inclòs la intervenció del representant de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

L'objectiu últim passa per potenciar els parcs industrials d'Almassora com a motors per a la recuperació econòmica del municipi i un impuls a la producció i distribució dels serveis i subministraments que presten les signatures locals. Per a això és imprescindible també la modernització d'aquests recintes, de manera que quede garantida la seua competitivitat en un moment d'expansió cap a la logística i la innovació.

En el cas d'Almassora, la localitat ha rebut una subvenció de l'IVACE que ascendeix a 165.340 euros per a afrontar la remodelació del polígon Millars, adjudicada per 200.276 euros i que inclou la construcció de carril bici fins al carrer Indústria, nova senyalització, serveis públics, millores en accessibilitat, zones verdes al carrer Ferrocarril i seguretat viària.

Pujar