26 de maig de 2020 26/5/20

Tormo proposa al PSPV rebaixar impostos com va fer el PP amb una rebaixa del 24,4% de l'IBI

Tormo proposa al PSPV rebaixar impostos com va fer el PP amb una rebaixa del 24,4% de l'IBI - (foto 1)
  • La portaveu del PP a Almassora considera que els diner de Festes, la renúncia a subvencions i les donacions anònimes “han de protegir als nostres veïns”

La portaveu del Partit Popular a Almassora, María Tormo, ha proposat al PSPV que aplique mesures “d'utilitat per als veïns i rebaixe imposats”. La regidora ha posat com a exemple la gestió del PP durant la crisi passada “en la qual es van rebaixar els impostos que més afecten les famílies, com són l'Impost de Béns immobles, i l'Impost de Vehicles”.

Concretament, l'IBI es va rebaixar un 24,4% permetent als veïns “un estalvi fiscal notable”. L'objectiu, recorda Tormo, que es va marcar el llavors alcalde d'Almassora, Vicente Casanova, “era el d'injectar liquiditat a les famílies en un moment crític”. “És el que hem de fer nosaltres ara”, postil·la la portaveu.

En opinió de Tormo, “creiem que si hi ha diners, com és evident que hi ha, és per als nostres veïns, per a protegir-los enfront del *coronavirus i per a garantir-los la liquiditat que fruit de l'estat d'alarma ha generat greus drames en les famílies”. El tancament de negocis ha generat una desocupació que “en alguns casos serà temporal però, lamentablement, en uns altres ja és definitiu”.

Una situació dramàtica “que exigeix que atenguem l'emergència social de les famílies que s'han vist abocades a recórrer a Serveis Socials per a demanar ajuda”. Una manera d'alleujar-los que és directa “és la rebaixa d'impostos que des del PP oferim al PSPV amb l'experiència d'haver-lo aplicat en una altra crisi i amb la garantia d'una injecció directa de liquiditat a les famílies”.

Des del PP, María Tormo ha mostrat el seu desig de “continuar aportant idees que siguen d'utilitat i, sobretot, que siguen factibles. Perquè en aquests moments l'Ajuntament d'Almassora disposa de la partida de festes de maig al complet per a emprar-la a protegir a la nostra població. I a ella cal sumar la renúncia de subvencions per part d'associacions, les donacions anònimes i una capacitat d'endeutament que ha de permetre la concertació de pòlisses per a rescatar als qui des de fa més de 50 dies ens estan demanant ajuda”.

Pujar