23 de setembre de 2020 23/9/20

Els tècnics certifiquen dos nous barracons per a atendre als 600 alumnes del Regina Violant a 16 mesos de finalitzar les obres

Els tècnics certifiquen dos nous barracons per a atendre als 600 alumnes del Regina Violant a 16 mesos de finalitzar les obres - (foto 1)
  • El col·legi Santa Quitèria suma una nova prefabricada i estrena pissarres digitals

MÉS FOTOS
Els tècnics certifiquen dos nous barracons per a atendre als 600 alumnes del Regina Violant a 16 mesos de finalitzar les obres - (foto 2)

Els tècnics de Conselleria d'Educació, l'empresa encarregada del subministrament de les aules prefabricades, els arquitectes municipals i la regidora d'Educació d'Almassora, María José Tormo, es van desplaçar el divendres al recinte provisional del col·legi Regina Violant per a certificar l'obertura de dos nous barracons i l'ampliació de l'espai que funciona com a menjador escolar per a atendre durant el pròxim curs a més de 600 alumnes a 16 mesos que finalitzen les obres del seu centre.

Els tècnics van revisar tot el complex educatiu, inclosa la pista annexa de patinatge, per a garantir que la totalitat del col·legi, que funciona en barracons des de fa 10 anys, està condicions de rebre als 609 estudiants inscrits en aquestes dependències. “Els tècnics han ratificat que la instal·lació garanteix la seguretat dels xiquets i docents, fet al marge de la indignitat que suposa educar als menuts en aquest tipus de recintes deplorables al que en el cas dels alumnes del Regina Violant d'Almassora assisteixen des de 2006”, ha assenyalat la regidora d'Educació.

Tormo ha recordat “a tota aqueixa generació d'alumnes que va cursar l'ensenyament Infantil i Primària en barracons perquè així ho van voler els qui ens governaven en l'època”. “L'obra del col·legi, que ja ha superat els dos primers mesos d'execució, posarà fi a eixa falta de respecte perpètua que és condemnar als més xicotets a la precarietat educativa durant 10 anys”, ha afegit l'edil.

Es tracta d'una circumstància que també comparteixen els alumnes del col·legi Santa Quitèria. Així, després de la recepció de les aules del Regina divendres passat, la delegació es va traslladar a l'altre centre educatiu format íntegrament per barracons per a confirmar el compliment de la normativa del nou barracó instal·lat per a donar cabuda a 80 alumnes a partir del pròxim dijous.

El curs escolar començarà eixe dia per a 2.298 alumnes d'Infantil i Primària, a més dels estudiants d'ESO i Batxillerat. El curs finalitzarà el 20 de juny per als primers i el 16 de juny per als majors. Segons el calendari previst, en el que resta d'any els usuaris gaudiran com a festius del 12 d'octubre i les vacances de Nadal, que s'estendran del 23 de desembre al 6 de gener.

Pujar