29 de setembre de 2020 29/9/20

Talen l'únic pi afectat per “tomicus” en Santa Quitèria per a evitar la propagació de la plaga

Talen l'únic pi afectat per “tomicus” en Santa Quitèria per a evitar la propagació de la plaga - (foto 1)
  • Continúa el reg massiu d'arbres per a aplcar la sequera que afavoreix a l'espècie

MÉS FOTOS
Talen l'únic pi afectat per “tomicus” en Santa Quitèria per a evitar la propagació de la plaga - (foto 2)

Els operaris de l'empresa que s'ocupa de la jardineria i el manteniment de les zones verdes d'Almassora han talat aquest matí l'únic pi del paratge de Santa Quitèria afectat per “tomicus destruens”. Els tècnics mediambientals han confirmat que l'arbre no ha respost al tractament i han recomanat la tala per a evitar la propagació d'aquest tipus de perforadores.

Diversos operaris, camions i grues han participat en la maniobra per a tallar amb motoserres les branques i el tronc sense causar danys en els habitatges adjacents. De fet, la Policia Local ha tallat al tràfic el passeig de Santa Quitèria durant diverses hores per a impedir la circulació de vehicles que pogueren veure's afectats per la caiguda de branques des de diversos metres d'altura.

El regidor de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco, s'ha desplaçat al paratge per a comprovar l'avanç d'uns treballs destinats a evitar la propagació de la plaga per la resta de la pinada. Trenco ha assegurat que aquesta mesura recomanada per la Conselleria de Medi Ambient s'executa de forma paral·lela al tractament amb aigua de tota la pinada per a combatre la sequera que contribueix a l'expansió dels perforadores.

Així, un camió cuba amb capacitat per a 16.000 litres d'aigua s'encarrega de forma periòdica de regar tots els escocells que voregen el passeig i també els pins que creixen al costat dels gronxadors i en els voltants de l'ermita. La sequera que afecta a la província en els últims mesos obliga a combatre amb reg artificial la propagació del “tomicus destruens”, una plaga que emmalalteix les branques i el tronc fins a assecar-los.

Amb la tala d'aquest arbre i el reg massiu, l'Ajuntament d'Almassora vol evitar que aquesta espècie provoque un tall massiu de pins com el qual va afectar a 36 arbres en el paratge protegit al gener de 2015.

Pujar