28 de setembre de 2020 28/9/20

La seguretat de les festes de Santa Quitèria estarà a càrrec de 380 efectius policials

La seguretat de les festes de Santa Quitèria estarà a càrrec de 380 efectius policials - (foto 1)

  El dispositiu de seguretat dissenyat per la Policia Local d'Almassora per a les pròximes festes de Santa Quitèria comptarà amb un total de 378 efectius propis. D'aquests, 87 seran unitats de reforç a les quals cal sumar els 47 voluntaris derivats per Protecció Civil per als actes de major afluència de públic, tals com les Calderes, el Pregó o la Romeria del 12 de maig.

  El municipi disposarà també del suport de la  Guàrdia Civil en labors vigilància i control durant les nits dels caps de setmana en els escenaris principals de les festes i com a reforç en la vigilància de les zones perifèriques del nucli urbà. Així mateix, el consistori ha sol·licitat la presència del Consorci Provincial de Bombers durant actes com mascletàs, castells de focs i com a menjars populars. Per part seua, la Policia de la Generalitat estarà present en els esdeveniments taurins.

  Així ho han acordat els i les integrants de la la junta de seguretat celebrada aquest matí a l'Ajuntament d'Almassora a la qual han acudit l'alcaldessa, Merche Galí, i la subdelegada del Govern, Soledad Ten, al costat del regidor de Seguretat Ciutadana, Roger Beltrán, i l’edil de Festes, Isladis Falcó. El dispositiu s'activarà el pròxim 10 de maig i funcionarà de manera ininterrompuda fins al 25 del mateix mes així com durant el romiatge de la Tornà, programada per al diumenge 2 de juny.

  Cal destacar que aquest dispositiu mantindrà activades les mesures de seguretat per alarma terrorista de nivell 4, la qual cosa implica que la Policia Local instal·larà elements fixos que bloquegen l'accés incontrolat de vehicles als punts neuràlgics de les celebracions, com la Fonda del Vi o el Recinte Fester.

  La Policia Local d'Almassora realitzarà labors d'acompanyament en els dos punts violeta que la Regidoria d'Igualtat instal·larà en el Recinte Fester i en la Fonda del Vi durant els caps de setmana festius. Els agents posarà a la disposició del personal al capdavant d'aquests serveis (una psicòloga i una tècnica d'integració social) els seus recursos per a l'atenció o el trasllat d'usuàries si fóra necessari i també vetlaran per la seguretat dels professionals al capdavant d'aquestes taules.

  Pel respecta a la vigilància de casals i collas, l'edil de Seguretat ha confirmat que els agents reprendran la campanya informativa sobre la normativa recollida en l'ordenança municipal a principis de maig. Les accions se centraran a “recordar el límit de decibels que no poden superar” i a incidir en què “tenen obligació de mantindre els accessos al local i el carrer nets i buidats de residus”, ha assegurat Beltrán.

  Pujar