elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El secretari autonòmic d'Inclusió lloa l'èxit del programa Jove Oportunitat

El secretari autonòmic d'Inclusió lloa l'èxit del programa Jove Oportunitat - (foto 1)

  Els huit joves almassorins que participen en el programa Jove Oportunitat (JOOP) promogut per l'IVAJ han compartit aquest matí la seua experiència amb el secretari autonòmic d'Inclusió i Igualtat, Alberto Ibáñez, qui ha volgut conèixer d'a prop l'opinió dels xics de cara a la pròxima edició de la iniciativa. Ibáñez ha visitat l'Ateneu Jove, on es realitzen la major part de les activitats, i ha felicitat a les tutores del grup pels resultat obtinguts durant el projecte.

  "És admirable veure com el programa ha aconseguit crear un sentiment de grup a Almassora i complir l'objectiu d'activar a aquests xics i que se senten útils i capacitats, fins al punt que ens han demanat que el pròxim any ampliem la durada" ha assegurat. Entre els aspectes que el secretari autonòmic s'ha compromès a estudiar està la possibilitat de combinar les accions de JOOP amb altres programes complementaris, com els itineraris professionals i de pràctiques que realitza el SERVEF. Així mateix, Ibáñez ha destacat que el Consell estudiarà possibles ajudes per a "conceptes com el del transport o la necessitat d'obtenir un permís de conduir, tots dos fonamentals per a millorar el seu empleabilitat i les seues perspectives de futur".

  Tal com el secretari autonòmic ha explicat als participants, és fonamental que la societat entenga que "ser jove és difícil i que a la nostra generació li ha tocat viure unes circumstàncies econòmiques i familiars molt complicades", per la qual cosa "la falta d'oportunitats no és culpa dels joves, però és necessària nostra col·laboració per a eixir d'aquesta situació".

  En el debat han participat també l'alcaldessa, Susanna Nicolau, i l'edil de Joventut, Xavier Trenco. "La constància que heu demostrat a l'hora d'acudir amb regularitat i puntualitat a les sessions diu molt del canvi que heu experimentat en els últims mesos i us demane que mantingueu aquesta actitud positiva si les coses no ixen bé a la primera", ha manifestat abans els adolescents la primera edil.

  La tutora del grup, la psicòloga local Nera López, ha asegurat que "els objectius del programa estan més que compliments, ja que tots ells estan dirigits acadèmicament i hem aconseguit despertar la motivació i l'esperit de superació de necessitaven per a treballar per un futur millor". López ha confirmat que quatre dels xics ja s'han matriculat per a obtenir el títol bàsic d'ESO i uns altres optaran a realitzar cicles de formació tècnica el pròxim any.

  Els xics visitaran durant tot el programa una vintena d'empreses de diferents sectors situades en l'àmbit autonòmic. Els promotors de JOOP agraeixen la col·laboració de Danone, Leroy Merlín, Tallers Ribero, el Consorci Provincial de Bombers, Maderas Farnós, Centros de Peluqueria Gimsa, el port de Peníscola, el Centre de Turisme de Castelló i la Policia Local d'Almassora, entre uns altres, a l'hora de mostrar el funcionament del món laboral a aquests xics.

  Pujar