5 de desembre de 2020 5/12/20

Sacs de dormir i llanternes 'envaeixen' la Nit a la biblioteca d'Almassora

Sacs de dormir i llanternes 'envaeixen' la Nit a la biblioteca d'Almassora - (foto 1)
  • Alumnes de quart i cinquè de Primària han passat la nit en la sala de lectura

La segona Nit a la Biblioteca ha reunit aquesta passada nit a 28 xiquets, cinc més que en la primera edició, en la sala de lectura d'Almassora per a compartir 12 hores d'aventures entre llibres. L'activitat ha comptat amb la participació de xicotets d'entre vuit i deu anys, alumnes de quart i cinquè de Primària, supervisats per monitors especialitzats.

La regidora de Cultura, Isladis Falcó, ha recordat que la iniciativa té com a objectiu despertar i potenciar l'hàbit de la lectura entre els més xicotets. Per açò, aquesta oferta s'ha cenyit exclusivament a aquells xiquets que en els últims mesos han llegit una desena de llibres i han lliurat les fitxes en la pròpia sala de préstecs. "De fet, l'únic requisit era ser soci de la biblioteca i demostrar que havien llegit deu llibres o contes triats per ells mateixos", ha destacat Falcó.

Els participants van acudir anit puntuals a la cita. A les 21 hores es van acostar fins a la Casa de la Cultura al costat de les seues famílies carregats amb sacs de dormir, pijames, llanternes, esterillas i raspall de dents. L'alcaldessa, Susanna Nicolau, i la primera tinent d'alcalde, Merche Galí, els van lliurar les claus de la biblioteca, on va arrancar l'activitat amb el sopar d'entrepà entre els assistents.

En despertar, els assistents han rebut un desdejuni abans de tornar a casa després de viure una experiència "única que suposa el millor contacte amb la lectura, el de compartir i aprendre divertint-se", ha assenyalat la regidora de Cultura. De fet, els xicotets han realitzat tallers i jocs centrats en els personatges dels llibres més populars de la seua edat. Els protagonistes d'aquestes aventures han traspassat les pàgines dels contes per a materialitzar-se en la sala de lectura.

Cal recordar que aquest espai, situat en la planta baixa de la Casa de la Cultura, ha incrementat les seues dimensions en 120 metres quadrats més després d'una inversió de 71.500 euros per a atendre la petició veïnal dels pressupostos participatius de 2016. El local disposa de 40 nous punts de lectura, connexió wifi gratuïta i un espai insonoritzat més còmode per als qui acudeixen a estudiar.

"En uns anys seran els participants de la Nit a la biblioteca els qui es convertisquen en usuaris d'aquesta nova sala gràcies també a la il·lusió que han dipositat les seues famílies en aquest projecte", ha defensat l'edil. No en va, el consistori va programar dies arrere una reunió juntament amb l'empresa organitzadora per a resoldre tots els dubtes dels pares i detallar-los les activitats d'aquesta nit.

 

Pujar