19 de gener de 2021 19/1/21

Rovira: “El PSPV prolonga el càstig a Almassora i manté les retallades sanitàries en Pío XII”

Rovira: “El PSPV prolonga el càstig a Almassora i manté les retallades sanitàries en Pío XII” - (foto 1)
  • Silvana Rovira, regidora del PP, exigeix a l'alcaldesa que lluite pels recursos dels veïns d'Almassora en lloc de maquillar les pèrdues del Centre Sanitari Integrat

El Centre Sanitari Integrat Pío XII d'Almassora segueix sense recuperar les especialitats que el PSPV ha anat eliminant de manera gradual des que l'any 2011 obrira les seues portes en la localitat. Els veïns de la localitat han de continuar traslladant-se a Castelló per a rebre assistència mèdica en diferents especialitats, com és el cas de l'oftalmologia.

La circumstància es produeix després que el passat 21 d'octubre, el PP presentara una moció per a exigir a l'alcaldessa que “defensara els drets dels veïns en lloc de maquillar les retallades de Ximo Puig”. Una iniciativa que Merche Galí va recolzar però que, en la pràctica, no s'ha traduït en millores.

La localitat, tal com ha assenyalat Silvana Rovira, regidora del PP a Almassora, “ha inaugurat 2020 sense que les consultes d'especialistes que reclamem es recuperaren tornen a atendre els nostres veïns”. A això se sumen “les llistes d'espera que es registren en els centres de salut del nostre poble per a poder assistir a les consultes de metges d'atenció primària”.

Per a la regidora, “és fonamental que serveis bàsics, que són pilars del nostre estat de benestar, no s'esfondren”. En matèria sanitària, “el Consell de Ximo Puig ha aplicat retallades que no sols hem patit els veïns d'Almassora, amb menys especialistes o horaris reduïts en el consultori mèdic de la platja. El càstig ha arribat als centres hospitalaris, amb un increment de les llistes d'espera i retallades en matèria sanitària”.

En aquest sentit, per a Rovira, “és fonamental que l'alcaldessa actue”. “No pot continuar maquillant una acció que mutila l'atenció sanitària en el nostre municipi. Perquè per davant de les seues sigles estan els veïns, les famílies d'Almassora, que mereixen la millor atenció mèdica i, sobretot, la protecció d'un partit que, amb el suport de Ciutadans, està més ocupat a justificar a Puig que a servir al nostre poble”.

Pujar