22 de gener de 2021 22/1/21

El retard de les obres de regeneració de la Costa obliga a reduir l'unidireccionalidad a la meitat nord del passeig Marítim

El retard de les obres de regeneració de la Costa obliga a reduir l'unidireccionalidad a la meitat nord del passeig Marítim - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Almassora avança els tràmits per a l'engegada del projecte d'unidereccionalidad del passeig Marítim, que es començarà a aplicar en període de prova durant la Setmana Santa. No obstant açò, el retard que pateixen les obres de regeneració de la Costa, a les qual el Ministeri de Medi ambient encara no ha posat data d'inici, obligarà a l'Ajuntament a restringir la mesura a la meitat nord del vial.

  La culminació del projecte, que acumula ja una demora de quasi un any, requereix de l'aportació de tones de graves, el trasllat de les quals fins a la platja d'Almassora hauran de fer camions de gran tonatge. Per a facilitar la circulació d'aquest tipus de vehicles pesats i evitar interferències amb el pas dels residents, l'equip de govern optarà per aplicar la direcció única en el tram situat entre el Camí Benafelí i el Camí Om Blanc.

  "L'unidereccionalidad té com a objectiu millorar la seguretat de vianants i conductors en el passeig Marítim i és una llàstima que no puguem aplicar la mesura íntegrament per la paralització del projecte de regeneració" ha lamentat la regidora de Platges, Amaya Gómez. No obstant açò, tal com ha assegurat l'edil de Seguretat, Santiago Agustí, "hem fet tot el possible per a adaptar la circulació en l'espai no afectat per les obres i engegar la iniciativa com més prompte millor".

  En aquest sentit, tots dos departaments treballen de manera coordinada per a començar a instal·lar la senyalització durant la setmana vinent. El consistori reforçarà la presència policial durant els primers dies per a informar a conductes i vianants de les noves direccions. Les empreses que presten els serveis d'autobús de línia i escolar han sigut advertides de la imminent aplicació de l'unidireccionalidad en l'esmentat tram i realitzaran el recorregut que ja van testar amb els agents i tècnics municipals durant el període nadalenc.

  Així doncs, segons l'informe elaborat per la Policia Local d'Almassora, el tram entre Camí Benafelí i Camí Catalans, el sentit de la circulació serà en direcció Vora Riu. De Catalans al Camí Om Blanc, els vehicles transitaran en direcció Grau de Castelló, mentre que el tram comprès entre Om Blanc i la sèquia Mitjera mantindrà la bidireccionalidad.

  Cal recordar que el projecte va ser presentat per Gómez en el Consell Municipal d'Associacions Veïnals, on va rebre el suport dels representants dels ciutadans. Els assistents van valorar com a positiva la proposta de l'equip de govern a fi d'ampliar l'espai per a vianants i vehicles i cercar alternativa a la circulació en els vials paral·lels a la primera línia de costa.

  Pujar